Unitat d'Igualtat
dijous, 27 de gener de 2022

Campanya 11F Dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència

Us presentem la campanya de la Mancomunitat l'Horta Sud, en commemoració de l'11 de Febrer, Dia internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència, dirigida a fomentar les vocacions científiques en les xiquetes.


La Mancomunitat, planteja aquesta activitat dirigida als centres educatius amb la finalitat última de visibilitzar a les dones en les ciències i incentivar la presència de xiquetes i joves en carreres científiques.


Els estereotips i rols de gènere condicionen des de la infància les nostres eleccions, inclosos els camins professionals. En relació amb el camp científic, és preocupant que encara siga present en molts àmbits la creença que la ciència en els xics són innates i, per contra, si les xiques sobreïxen, són casos puntuals.


De la mateixa manera, seria convenient desmuntar falses creences com, per exemple, “Les ciències no són coses de xiques”.


Us presentem material per a treballar en el aula i un joc interactiu on l'alumnat podrà aprendre una mica més sobre dones científiques que van destacar en el seu àmbit. Obrir en Power point perquè siga interactiu.