Unitat d'Igualtat
dimarts, 20 d’abril de 2021

Campanya dia internacional de les xiquetes en les TIC

 

Vivim en un món envoltat de tecnologia i cada vegada es fa més necessari l'aprenentatge d'habilitats TIC  (tecnologies de la informació i comunicació) per a accedir a les noves possibilitats creades en l'àmbit laboral, professional i personal.

Per això, la Mancomunitat l'Horta Sud, planteja aquesta activitat dirigida als centres educatius amb la finalitat  última de visibilitzar a les dones en les Tics i incentivar la presència de xiquetes i joves en carreres relacionades  amb tecnologia i programació.

Resulta significatiu que malgrat els avanços, en l'actualitat, el sector de les TIC continua estant molt masculinizado i el percentatge de dones graduades en els estudis TIC és generalment menor que en el conjunt d'estudis superiors. A Espanya les dones graduades en els estudis TIC suposen només un 13%.

Els estereotips i rols de gènere condicionen des de la infància les nostres eleccions, inclosos els camins professionals.
En relació amb el camp tecnològic, és preocupant que encara siga present en molts àmbits la creença que les habilitats en tecnologia en els xics són innates i, per contra, si les xiques sobreïxen, són casos puntuals. De la mateixa  manera, seria convenient desmuntar falses creences com, per exemple, “que la fòbia a la tecnologia és una cosa típica de les dones”.