Eixint de València, prendre l'A-3 (Autovia de l'Est) fins a arribar a la rotonda Nou d'Octubre i prendre l'eixida de la CV-4035, i a la següent rotonda la CV-403 i a continuació, la CV-4034.

 

D'entre els plats més típics d'Alaquàs destaquen els arrossos, això sí preparats de molt diverses formes i amb ingredients molt variats. Sobreïx, la paella. L’arròs caldos, l’arròs a banda, l’arròs al forn i les olles de carn. D'altra banda trobem les tradicionals coques, molt variades també amb tonyina, amb tomaca, amb verdures, amb ceba sent potser la més important i coneguda com a "coca amb tonyina".

L'Església de l'Asunció (1354), correspon amb la planta d'arquitectura religiosa valenciana; nau, capelles entre contraforts, absis pentagonal i galeria correguda part superior, obeint a un estil d'església de reconquesta, 1694 revestida d'ornaments barrocs. Té un corredor de comunicació a través d'un passadís que dóna a la finestra del cor, on se situa el palau senyorial.

 

L'Església de l'Olivar va pertànyer al convent dels mínims des del S. XVI al S. XIX, després va ser adquirit per les monges Oblates del Santíssim Redemptor, en 1973 es converteix en parròquia.

 

Castell-Palau d'Alaquàs: palau unit a l'Església de l'Asunción, construït en 1582 per Luis Pardo de la Casta. Té 4 plantes: pis baix, l'entresòl, el pis principal i les golfes. S'aprofita part de l'antiga casa senyorial per a la construcció de l'actual castell.

 

A principis de setembre tenen lloc les festes majors. Se celebra l'Asunció de la Verge, el dia de San Miguel, la Verge de l'Olivar (patrona del municipi) i el Crist de la Bona Mort. Se celebren actes variats entre els quals destaquen els moros i cristians, bous al carrer, el Cant de la Carxofa, la Cordà i els carrers s'omplin de música tradicional al so de “tabalet i dolçaina”, a més de realitzar-se processons, despertaes, mascletaes, etc. Les Falles se celebren el mes de març, comptant amb 11 comissions falleres i premis propis, sent la nit del dia 19, festivitat de Sant Josep, “la nit de la Cremà”, en la qual cremen els monuments fallers.

Programa Festes Majors d'Alaquàs 2023