Unitat d'Igualtat
som iguals principal.png
divendres, 27 de maig de 2022

DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES 2022

#SalutPerATotes

El Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que es celebra cada 28 de maig, té el seu origen l’any 1987 arrel d’una assemblea de dones que va tindre lloc eixe dia organitzada per la Xarxa Mundial de Dones per els Drets Sexuals i Reproductius.

En aquesta important trobada es varen tractar temes puntuals com les distintes enfermetats que afecten a la població femenina mundial, amb una especial incidència en les relacionades amb la mortalitat materna.

Per este motiu, el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones pretén promoure i reivindicar el dret de totes les dones a gaudir d’una salut mental, sexual i reproductiva de calitat i gratuita al llarg de tot el seu cicle vital. A més, amb aquest dia es busca visibilitzar i denunciar les desigualtats i restriccions d’accés a la salut que milers de dones pateixen arreu del món.

Des de l'àrea d'igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud, un any més, volem sumar-nos a aquesta reivindicació, i aprofitant l'ocasió hem dissenyat la campanya

#SalutPerATotes per tal de sensibilitzar en les desigualtats i promoure la importància de la salut de les dones entre la població.