Benetússer

Benetússer té una bona connexió amb la xarxa de carreteres principals, tant comarcals, com a regionals, nacionals i internacionals, malgrat que no passen pel seu terme municipal cap d'elles, degut fonamentalment a la seua proximitat a la capital valenciana:

• Està travessat, de nord a sud, per l'antiga N-340 o Antic Camí Reial de Madrid-València, actualment avinguda del Camí Nou (CV-4002), la qual connecta a Benetússer amb els pobles veïns de l'Horta Sud i amb la ciutat de València.

• Per la seua zona oest, encara que en el terme municipal de Paiporta, transcorre l'Avinguda Sud (CV-400), denominada popularment com la «ruta del colesterol», la qual és una modernització de l'antic Camí de Picassent, el qual uneix els principals municipis de l'Horta Sud.

• L'avinguda de Paiporta (CV-4061), la qual connecta a Benetússer amb el municipi veí de Paiporta, també travessa tot el nucli urbà en sentit aquest a oest.

• Malgrat no passar pel seu terme municipal, Benetússer també està connectat amb dos autovies urbanes, la V-30 i la V-31, les quals connecten al municipi amb les xarxes nacionals i internacionals d'autovies (amb l'A-7/E-15 i l'A-3/E-901).

També passen les línies C-1 i C-2 de rodalia RENFE.

 

La gastronomia local de Benetússer es troba emmarcada dins de la cuina típica mediterrània i valenciana. Es tracta d'una gastronomia rica a la seua varietat sobretot d'arrossos. Destaca especialment la paella, L’all i pebre, el tradicional arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs a banda.

Entre els dolços destacava la fabricació de torrons típics de Nadal, així com també el torró de xocolate amb ametles o avellanes, encara que el principal producte que es fabricava en Benetússer era el Torró “Viena”, el qual consisteix en una galeta de neula farcida de praliné de torró i banyada amb xocolate sense llet.

Església Parroquial La nostra Senyora del Socors

La porta del castell o porta de Favara

 

El Molí de Favara

 

L'Ajuntament

 

Molí Arrosser de l'Estació

 

 

Les Falles a l'arribada de la primavera, en les quals els carrers s'omplin d'alegria, música, foc i color, sent el dia de la Cremà el 19 de març.

La Setmana Santa està declarada d'interés turístic provincial, a causa de la representació de la Passió.

Amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana (9 d'octubre), es programen diferents activitats: representacions teatrals, exposicions de pintura, paelles, concerts, etc.

Les Festes Majors se celebren des del cap de setmana de la penúltima setmana de juny, fins al següent cap de setmana.

Descarrega ací el programa de festes 2023

RUTES HISTÒRIQUES

Les vies pecuàries

Pel terme municipal de Benetússer discorren dos tipus de vies pecuàries, un corriol, la del Cementeri de València que coincideix amb el traçat del camí vell de Picassent, i d'altra banda estan les bugades, sent una la de l'assagador d'Alfafar, que discorre per l'avinguda de Paiporta i el carrer 9 d'octubre, i l'altra la de l'assagador de l’Orba, la qual discorre actualment per l'avinguda homònima.

La Via Augusta

La Via Augusta va ser la calçada romana més llarga d'Hispània amb una longitud aproximada de 1.500 km que discorrien des dels Pirineus fins a Cadis, vorejant el Mediterrani. Partia en l'actual localitat de La Jonquera, sent una prolongació de la Via Domitia, que vorejava la costa del Sud de la Gàl·lia fins a Itàlia. Va constituir l'eix principal de la xarxa viària a l'Espanya romana.

L'emperador Augusto li donaria nom, arran de les reparacions que es van dur a terme sota el seu mandat, sobre els anys 8 i 2 a. C., quan es va convertir en una important via de comunicacions i comerç entre les ciutats i províncies i els ports de la mar Mediterrània. Actualment el Camí Nou, antic Camí Reial de Madrid a València, segueix el mateix itinerari que la Via Augusta al seu pas pel municipi.

El camí de Santiago de Llevant

El camí de Santiago de Llevant és un dels traçats de major longitud existents a Espanya per a conduir als pelegrins cap a terres compostel·lanes. Comença a la ciutat de València i té en la primera etapa (València-Algemesí) una parada en la Parròquia de La nostra Senyora del Socors.