Projectes Europeus

La Mancomunitat de l'Horta Sud i, més concretament, l'Oficina de Projectes Europeus o EUMAHS (European Municipalities Association Horta Sud) té la missió d'impulsar i incorporar la comarca a les diferents línies de finançament Europees (2021-2027)

Això comporta la recerca de finançament europeu per tal de créixer i millorar de manera reeixida i sostenible la qualitat de vida de tots els ciutadans de la comarca.

Per fer-ho, se segueixen unes línies d'actuació motivades per uns objectius polítics clars i definits a través:

•Next Generation EU: nou instrument de recuperació i finançament europeu a través dels plans d'actuació i subvencions en resposta al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va presentar el Govern de Espanya a l'octubre del 2020.

•Marc Financer Plurianual per al període 2021-2027:

Inclou els programes europeus de gestió compartida; de gestió directa per la UE; i altres instruments financers.

A través dels programes europeus s'estan reforçant els cinc objectius polítics següents:

1. Una Europa més intel·ligent

2. Una Europa més verda

3. Una Europa lliure de carboni

4. Una Europa més connectada

5. Una Europa més social i més propera als ciutadans

Si bé, després d'aquesta introducció, cal ressaltar que la Mancomunitat treballa colze a colze amb 'Quart és Europa' (ja que és un referent a la Comunitat Valenciana) i ja està immersa en diversos projectes de caràcter transnacional, on l'eix central és la participació de la ciutadania per a la millora de la governança, en diferents temàtiques concretes.

De la mateixa manera, s’espera que s’aproven diferents projectes que significaran una transformació substantiva de la realitat de la Comarca de l'Horta Sud i els seus habitants. Aquests projectes s'aniran desgranant a mesura que siguin aprovats per la Comissió Europea.

De moment, només podem avançar que vam estar presents a la VALÈNCIA DIGITAL SUMMIT, per tal de conèixer més d’aprop el panorama emprenedor valencià, els seus startups i els seus productes i serveis.

Finalment, és fonamental destacar la funció de coordinació/suport que des de l'Oficina de Projectes Europeus volem llançar a tots els municipis que conformen la Mancomunitat de l'Horta Sud per ai amb el seu personal tècnic (present o futur) en matèria de fons i projectes europeus.