Des de València s'accedeix per carretera a través de la CV-409 i la CV-410. Té estació de ferrocarril en la línia València-Madrid (per Conca) i la línia C-3 de Rodalia RENFE des de València.

 

Orelletes, sopà, tomaca, pimentó amb tonyina.

Església parroquial de l'Anunciació

Es va construir a la fi del segle XV, amb reformes, afegiments i decoracions posteriors (sobretot del segle XVIII, en estil xorigueresc) que no acaben d'ocultar els trets gòtics del temple original, especialment quant a les nervadures de la nau principal. Aquesta última té 16 metres de longitud, 15 d'altura i 9 d'amplària. La capella de la Comunió data del segle XIX. En la capella de Sant Esteban hi havia un tríptic del pintor renaixentista Fra Nicolás Borrás, monjo del Monestir de Sant Jerònim de Cotalba.

 

Cisterna

Construcció del segle XIV, destinada al proveïment d'aigües i de fàbrica similar a la de Quart de Poblet. L'aigua li arribava des de la séquia de Benàger i s'omplia el mes de gener, quan l'aigua estava més freda. Tenia dos parts, les escales que conduïen a la font on es recollia l'aigua i el depòsit on s'emmagatzemava. Es va tancar definitivament a l'ús en 1960. Se situava antigament al carrer de la Pilota, trobant-se en l'actualitat integrada en l'edifici del nou ajuntament.

 

Casa de la Llotgeta del segle XVI

Situada davant de l'Església de l'Anunciació va ser propietat dels comtes de Nules i és un exemple de l'arquitectura civil d’aquest període, al qual destaquen els arcs de la façana. Alberga una mostra etnològica i artística dels ventalls realitzats en la població.

 

L’Ereta dels Moros

Jaciment, actualment molt deteriorat, on es va trobar el Bacus d'Aldaia, així com algun capitell d'estil toscà, cisternes, unes possibles termes o banys i un cementeri privat; tot això a l'estil de les grans viles romanes del segle I. No obstant això, en haver patit moltes transformacions i continuat ús agrícola, poc és el que es conserva.

 

Ermita de la Verge de la Saleta, Bé de Rellevància Local.

 

Ermita de Sant Miquel, Bé de Rellevància Local.

 

El Cinturó Verd d'Aldaia per a un passeig agradable i tranquil entre vegetació i amb zones infantils i esportives, abastant els voltants del municipi.

 

El Museu del Margalló d'Aldaia (MUPA) ha sigut reconegut com a col·lecció Museogràfica Permanent de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa l'ingrés oficial del MUPA en el Sistema Valencià de Museus (Associació d’Abaniquers/Palmiters artesans d'Aldaia).

L'Artesania del palmito respon a la fusió perfecta entre l'Art i la Tècnica. Una artesania mil·lenària amb una llarga tradició a Aldaia. Des del segle XIX artesans aldaiers han treballat la fusta, el nacre, l'os…donant-li forma per a elaborar ventalls exquisits d'una delicadesa que emociona.

El MUPA és la institució cultural pública que pretén la difusió i promoció d'aquesta noble Artesania. La cultura material és un element definitori de cada cultura, l'artesania del palmito com a símbol de la cultura espanyola ens defineix.

El 17 de gener se celebra sant Antoni Abat.

Al març tenen lloc les Falles (del 15 al 19).

A l'agost se celebren les festes majors del 27 de juliol al 6 d'agost en honor al Crist dels Necessitats.

Programa festes 2023

Al setembre se celebren altres festivitats com les Festes de la Verge de la Victòria, Festes de sant Roc, festes de la Verge de la Saleta, festes de Sant Miquel i Sant Rafael; i l'11 i 12 d'octubre, les Festes de la Verge del Pilar.