Picanya està comunicada directament per autovies (Autovia València-Torrent, distribuïdor comarcal sud, etc. CV-36) amb l'aeroport de Manises (12 km), port de València (13 km), la N-3, la V-30, València ciutat (3 km) i el parc tecnològic (18 km). També compta amb estació de Metrovalencia (línies 1, 2 i 7) que connecten el municipi amb la ciutat de València.

 

Destaca entre la cuina local els plats amb component essencial: l'arròs, destacant per damunt de tots la paella, l'arròs a banda (típic mariner), l’arròs amb fesols i naps (amb carn de boví i de porc).

Encara que els plats més representatius són les tradicionals calderes d'arròs, arròs amb fesols i naps i la paella.

L'Església de la Verge de Montserrat, del S. XVII, presideix la població, és d'estil renaixentista i consta de tres naus amb estructura de creu llatina. La nau central alberga volta de canó i es troba dividida en tres trams.

 

La Plaça Major, ofereix al viatger la possibilitat de poder contemplar les seues façanes buides.

 

El passeig fins al poliesportiu, envoltat de tarongers, és molt relaxant.

 

L'alqueria de Raga és un dels monuments més benvolguts per la població així com un sinó el més antic. És una alqueria d'origen musulmà del mateix tipus que les altres alqueries que trobem a la comarca de L´Horta.

 

L'ateneu és un altre dels edificis de caràcter civil que per a tot aquell que visite Picanya és de visita obligada, a més per a la població de la localitat és una edificació molt representativa.

 

Festes majors

Les festes majors se celebren en honor a la Preciosíssima Sang (Ecce Homo) a la Verge de Montserrat el segon dimecres després de Sant Pere i el 8 de setembre. Durant aquests dies hi ha cercaviles, actuacions musicals i de teatre, cavalcades, processons, ofrenes de flors, etc.

Corpus Christi

El dia del Corpus, quan al poble es confecciona una catifa de pètals de flors per al pas de la processó, també és el dia de celebració de les tradicionals "danses". Per unes hores Picanya viatja en el temps i "laMoma", "els Nanos", "la Granada"... prenen el carrer de la mà dels grups de danses Realenc i Carrasca, l'Agrupació de tabal i dolçaina i l'escola Municipal de Danses Tradicionals.

Sant Antoni Abad

Al voltant del dia de Sant Antoni, la comissió d'aquest Sant amb el suport de l'Ajuntament organitzen la tradicional benedicció dels animals. Aqueix dia, els protagonistes són els animals, especialment cavalls i rucs (encara que també gossos, gats i ocells) que passen per davant de la figura del Sant per a rebre la benedicció de mans del capellà.

Falles

Se celebren del 15 al 19 de Març.

Picanya presenta una extensa xarxa de carrils bici pel seu terme municipal en la qual podem recórrer amb bici pels més de 18 quilòmetres i gaudir de vistes panoràmiques de la seua horta, passant per les moltes espècies arbòries i visitant racons esplèndids i tot gràcies a una guia del carril bici, en la web de l'Ajuntament de Picanya.