S'accedeix a aquesta localitat des de València prenent l’N-332 o per l'Autovia A-7 E-15. També es pot accedir a través de la línia 1 de Metrovalencia.

 

L'arròs en perol (amb fesols, nap i carn de porc), i el popular dolç «pilota» (amb ametla, pa, sucre i canyella), són els plats més representatius de la gastronomia de Picassent.

L'Ermita de la Verge de Vallivana (S. XVIII)

Dedicada a la Verge de Vallivana, patrona de Picassent.

 

Els paratges de la Cova de l'Àguila i la Cova de Moneders, el Motlló de l’Almut, la Font de Ninyerola i la Font de l’Omet, són els paratges naturals més destacats de Picassent.

 

Torre d’Espioca

És un dels monuments més importants de Picassent, d'origen musulmà data del S. XI es troba situada dins del castell de Picassent, es tracta d'una fortificació de caràcter defensiu que tenia com a finalitat la vigilància i defensa d'aquesta zona de L’Horta.

 

L'Església parroquial de Sant Cristòfol

Data del S. XVII i el seu estil predominant és el neoclàssic, en la seua ubicació actual va existir anteriorment una mesquita musulmana. És un dels edificis més valorats i estimats per la població.

 

Les festes majors tenen lloc el 10 de juliol, en honor a Sant Cristòfol (amb setmana taurina de gran tradició).

Consulta ací el programa de Festes en honor a Sant Cristòfor 2023. 

El 8 i 9 de setembre se celebra la festivitat de la Verge de la Vallivana i el Crist de la Fe: ofrena de flors, cavalcada, fira de maquinària agrícola, etc.

Consulta ací el programa de Festes Majors de Picassent 2023. 

També se celebra la tradicional festivitat del 9 d'octubre on es commemora la conquesta del rei Jaume I de la ciutat de València, en l'anomenat dia de la Comunitat Valenciana.