Medi Ambient
LLUITA contra la pobreza energética.jpg
dimarts, 10 de maig de 2022

Concurs de dibuix escolar dia Mundial del Medi Ambient

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

El Dia Mundial del Medi Ambient impulsa la realització de canvis positius en la societat orientats a construir un futur més verd.

EL TEMA

En el 2022, baix la consigna “ Una sola Terra” , es demanen canvis profunds en tots els àmbits, ja siga polítics com personals per a tindre una vida més sostenible en harmonia amb la natura.

Aquest lema va ser elegit en 1972 a la Conferència d'Estocolm, en la qual es va acordar l'establiment del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).

Ara, cinquanta anys després, enmig d'una triple crisi planetària que seguix posant en perill al nostre planeta —el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, la contaminació i els residus— el lema seguix sent pertinent.

CONCURS DE DIBUIX

Des de la Mancomunitat de l'Horta Sud considerem de vital importància la consciència de les noves generacions per a la creació d'un futur sostenible que permet millorar el nostre patrimoni mediambiental. Per això, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient proposa un concurs escolar de dibuix.

QUI POT PARTICIPAR?

Xiquets i xiquetes de col·legis que pertanyen als municipis de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

GRUP D'EDAT: Escolars del curs de 5é de Primària.

REALITZACIÓ

FORMAT: El format serà una plantilla descarregable en aquest enllaç (al final del document)

Els dibuixos realitzats els remetran els pares o tutors legals en format imatge (escaneig o foto) al següent correu: medioambiente@mancohortasud.es amb el següent assumpte: I CONCURS DIBUIX INFANTIL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

La qualitat de la imatge remesa ha de ser suficient per a la correcta valoració del treball.

En el correu s'ha d'indicar:

- Col·legi al qual pertany el grup.

- Municipis.

- Nom de l'autor/a i l'edat.

TERMINIS

El període obert per a la recepció dels dibuixos serà del 16 al 30 de maig; per tant, el límit de dades per a la recepció dels dibuixos serà el 30 de maig, inclòs, a les 23.59 h.

SENTÈNCIA DEL JURAT I COMUNICACIÓ PREMIATS

El jurat estarà format pels representants de la Mancomunitat amb els següents criteris d'avaluació:

- Originalitat del cartell (25%)

- Capacitat de motivació social sobre el respecte i la cura del Medi Ambient (40%)

- Qualitat del resultat (10%)

- Creativitat en l'execució (25%).

La publicació del guanyador serà el dia 3 de juny. L'entrega del premi serà el 9 de juny a l'espai elegit on es trobaran els dos finalistes elegits que seran avisats prèviament perquè  acudisquen a l'acte. En el cas que les circumstàncies no permeten l'acte es realitzarà en les dades més convenients.

PREMIS

Primer premi: Excursió “Els secrets de l'Horta Sud a l'Albufera” (bus inclòs). Un recorregut per la part menys coneguda del Parc Natural de l'Albufera amb visita al barri del Tremolar, el port de Silla i al Motor de la Vega en el qual coneixerem com era la vida en aquest barri, l'esport de la Vela Llatina o el treball i la importància dels motors a l'Albufera. VÍDEO DE L'EXCURSIÓ

Segon premi: Excursió “Guaites de l'Horta” (autobús inclòs). Recorregut guiat per algunes de les torres de guaita de l'Horta Sud (Torrent, Silla i la Torre Mussa) en el qual coneixerem quan es van construir, per a què servien i com s'han recuperat. VÍDEO DE L'EXCURSIÓ

ACCEPTACIÓ IMPLÍCITA DE LES BASES I RESOLUCIÓ D'INCIDÈNCIES

El fet de participar en aquest concurs implica la total acceptació i conformitat amb les bases, així com l'error inapel·lable del jurat.
Mancomunitat de l'Horta Sud es reserva el dret de publicar els dibuixos participants que considere en futures publicacions.
Totes les incidències no previstes en aquestes bases seran resoltes pel jurat i els organitzadors del concurs.