S'accedeix a aquesta localitat des de València, per carretera, prenent la CV-4002 o bé la V-31, més coneguda com la Pista de Silla.

També compta amb estació de ferrocarril de la línia de Rodalia València, C-1 i C-2 de RENFE i amb línies d'autobusos regulars que realitza els trajectes: València – Albal, València – Silla o València – Alcàsser / Picassent, unint així aquesta població amb la resta de municipis de L'Horta Sud així com de València.

 

Catarroja és un molt bon lloc per a poder degustar la cuina típica valenciana, destaca especialment pels seus guisats, estem davant el bressol del tradicional guisat all i pebre. A més com a bona terra valenciana posseeix gran varietat d'arrossos que combinats amb altres aliments típics permeten crear plats amb base arròs sensacionals com: la paella, l’arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs negre.

El nucli urbà de Catarroja és posseïdor de gran bellesa:

La Casa Palau de Vivanco

Antic edifici de mitjan segle XVIII, que conjuga en la façana principal l'estil neoclàssic amb elements ornamentals del Barroc tardà. La seua construcció tenia com a finalitat la comercialització agrícola i sedera, especialment oli i vi, i estava adaptada per a aquestes funcions. Es tracta d'un exponent de la burgesia comercial fortament influïda pels costums nobiliaris. Actualment, seu de l'Ajuntament. Ha sigut declarada Bé d'Interés Cultural.

 

Església de Sant Miquel (1701)

Església arxiprestal situada en el barri de les Barraques. L'inici de les obres de la seua restauració, sufragades pels pescadors de la localitat, finalitzaria l'any 1701.

 

Pont del barranc de Chiva (1767)

Uneix Catarroja i Massanassa, en l'actualitat amb una barana d'alumini havent-se eliminada l'original.

 

Mercat municipal (1926)

Edifici d'especial interés que data de 1926 amb planta rectangular i cantonades aixamfranades, al qual s'accedeix a través de sis portes.

 

Vila Romana

Està enterrada baix terra i en la qual només es pot observar una entrada de l'època.

 

El Port de Catarroja

Al costat del llac de l'Albufera, en el qual es conserven edificis com a Casa Sulema, Casa Baina i Casa Primitiva, de les quals l'única que conserva la seua singularitat és casa Sulema.

 

• Sant Antoni Abat

El 17 de gener, quan comença el solstici de l'hivern, Catarroja celebra aquesta festa en honor de sant Antoni Abat. La processó, la venda ambulant de porrat i les fogueres que encén el poble a la nit, marquen les hores de la vespra i del dia del sant. Aquesta commemoració inclou, així mateix, la tradicional benedicció dels animals i la desfilada de cavalls i carruatges, juntament amb la venda dels típics «pans de Sant Antoni», panets beneïts elaborats amb llavors en la Parròquia de Sant Antoni.

• Falles

La festivitat de les Falles que se celebren any rere any del 14 al 19 de març, té un gran arrelament en la localitat. Compta amb 10 falles repartides en tots els barris del municipi coordinats per la Unió d’Associacions Falleres.

• Mig any dels moros i cristians

Es refereix a la festa dels Moros i cristians. Se celebra que mancada menys de mig any per a les festes de Moros i Cristians de Catarroja. Es realitza una entrada on els components de les 8 filaes visten les seues tradicionals gel·labes. A més, durant aqueix cap de setmana s'instal·la en el barri antic un gran Mercat Medieval i es realitzen diversos actes als voltants de l'Església de San Miguel. Es realitza sempre l'últim cap de setmana d'abril.

• Sant Pere

Se celebra el 29 de juny. Festa en honor a Sant Pere en el barri de pescadors de les Barraques (barri antic), especialment el dia 30 de juny, en què tot el barri gaudeix del «dia del Gos», amb paelles i disfresses. Destaca el trasllat del sant des del barri antic en romeria fins al port on es puja la imatge en una barca i s'emporta al mitjà del llac de l’Albufera on es realitza una missa on tots els assistents acudeixen amb barca.

• Festes en Honor a San Miguel

Se celebren durant el mes de setembre, coincidint amb la finalitat de la sega de l'arròs. Dins de les festes destaquen les festes de Moros i cristians, festes més multitudinàries de la població amb diferents actes com les ambaixades, entrada de bandes de música, l’alardo d'arcabusseria o la Gran Entrada de Moros i cristians (acte amb major afluència de visitants de totes les festes del municipi). Compta amb 8 fiales repartides entre els dos bàndols; 5 en el bàndol moro i 3 en el cristià. En les festes patronals destaquen també el Concurs Internació d’All i pebre en el Port de Catarroja, la regata de Vela Llatina, esport autòcton al parc natural de l’Albufera; i la processó de Sant Miquel on ixen les 17 imatges venerades en el municipi (una de les processons amb major nombre de sants).

Consulta ací la programació de Festes de Catarroja 2023. 

• Santíssim Crist de la Pietat

Aquestes festes, traslladades a la setmana anterior a les Festes Majors, han recuperat una tradició antiga: l'espectacle de la Carxofa.

• Altres festes

En els diferents barris de la població se celebren altres festes al llarg de l'any com les festes del Pilar a l'octubre, les festes en Honor a la Verge de la Mina al maig, més coneguda com a Maria Mare, les festes en honor a la Verge dels Desemparats també al maig o Sant Antoni de Pàdua al juny.