Projectes Europeus
Have Your Say pers 3.jpg
dimecres, 24 d’abril de 2024

Have Your Say

L'objectiu general del projecte "Have your say in EU - challenges of democracy and future of debat in European Union" és crear un espai comú perquè la ciutadania dels diferents països europeus potencie la participació cívica, debata i treballe junta i confronte punts de vista i experiències sobre qüestions crucials per als europeus.

El projecte se centra en els reptes de la democràcia, especialment en el futur del debat democràtic en temps de revolució digital i de creixent polarització, la lluita contra la desinformació, la revisió de l'impacte real i possible de les polítiques de la UE i l'acostament als valors que defineixen la comunitat europea. La comprensió mútua dels temors i les expectatives de la ciutadania de les diferents regions d'Europa permetrà trobar un terreny conjunt i definir els valors que val la pena defensar.

L'objectiu del projecte és reforçar l'intercanvi transfronterer sobre els reptes europeus mitjançant la comprensió de les opinions de la resta, el foment de la cultura del debat i la crítica constructiva, i el desenvolupament de les competències en mitjans digitals. El projecte conduirà a les persones que hi participen des del reconeixement de problemes i reptes comuns, a través d'un enfocament crític cap a les noves tecnologies de la comunicació, i actuarà mitjançant instruments de la societat democràtica com els debats oberts, campanyes informatives, assemblees públiques, ferramentes de democràcia electrònica, etc.

Els socis del projecte, entre els quals hi ha ONG i entitats públiques, tindran l'oportunitat d'anar més enllà de les narratives nacionals i elaborar conjuntament un debat constructiu. Aquesta cooperació transnacional i europea, basada en l'intercanvi entre persones, pot transmetre un missatge positiu de respecte mutu més enllà de totes les fronteres polítiques i nacionals.

Consorci socis

Coordinador: POLSKA FUNDACJA IM. ROBERTA SCHUMANA – PFRS.

Socis: MANCOMUNITAT INTERMUNICIPAL DE L'HORTA SUD, EUROPSKI DOM SLAVONSKI BROD - EUROPE HOUSE SLAVONSKI BROD, DEMOCRACY INTERNATIONAL EV, EUROPEAN INFORMATION CENTRE.

 

                      

 

 

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen al seu(s) autor(és) i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d'ells.