Actualitat
3 de febrer de 2018

El president i les vicepresidentes de la Mancomunitat de l'Horta Sud es bolquen amb els Premis de l'Institut d'Estudis Comarcals (Ideco)

El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i les tres vicepresidentes de la institució supramunicipal ?Eva Sanz (alcaldessa de Benetússer), Elvira García (alcaldessa d'Alaquàs) i Isabel Martín (alcaldessa de Paiporta)- van assistir al lliurament de premis de l'Institut d'Estudis Comarcals (Ideco) de l'Horta Sud celebrat en la Sala Cívica de l'antic Mercat torrentí, en la cèntrica Plaça Major de la capital de l'Horta Sud. També van voler donar suport als premiats els alcaldes de Catarroja (Jesús Monzó), Picanya (Josep Almenar), Aldaia (Guillermo Luján) o les alcaldesses de Picassent (Conxa García) i Alcàsser (Eva Zamora), així com regidores i regidors de diferents municipis de l'Horta Sud. L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, va ser l'encarregat d'obrir l'acte amb un discurs revindicatiu de la capitalitat de l'Horta Sud per a la seua ciutat. L'acte va ser conduït pel component de l'Ideco, Zequi Castellano.

Entre els premiats, Wilson Ferrús pel seu projecte ?El Grup Femení de la residència d'estudiants de Madrid en temps de guerra: l'Hort dels Palmes de Picanya (1936-1939)?, que va obtindre el XXI Premi d'Investigació de l'Horta Sud; Conxa Chust, que va rebre el guardó Carmen Valero i l'editor d'Afers, Vicent Olmos, que va rebre el Premi Quico Moret. Durant la vetlada es va presentar el llibre ?Els veus de l'Horta Sud. Campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals' de Pau Sarrió, guanyador del Premi d'Investigació en l'edició anterior.

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa va destacar que la comarca és ?una potència cultural, amb un teixit associatiu fort i consolidat i prova d'això són aquests premis. Hem de continuar treballant per a difondre tota la labor associativa, que permet la vertebració i cohesió social, el desenvolupament cultural, educatiu i econòmic de la nostra comarca, com hem reflectit en el manifest per la unitat de l'Horta Sud que presentàrem en els Corts'. La Mancomunitat ha signat, aquesta legislatura, un conveni de col·laboració amb el Ideco per a la publicació de la seua revista ?Annals'. Alfred Ramos, president de l'Ideco, va ser l'encarregat de tancar l'acte.