Actualitat
29 d’abril de 2024

El Consell Polític de Partenalia posa al capdavant de la Presidència a Bartolomé Nofuentes

El polític valencià Bartolomé Nofuentes ha sigut elegit com a president del Consell Europeu de Partenalia, en representació de la Mancomunitat de l'Horta Sud. El Consell Polític ha triat per unanimitat la candidatura presentada per Nofuentes, fet que destaca la seua dilatada experiència en gestió de projectes i fons europeus. En la mateixa candidatura li ha acompanyat en les dos vicepresidències l'italià Menesini i el romanés Alin-Adrian Nica.

L'objectiu principal de la proposta de Nofuentes és acostar els fons europeus als governs locals com a entitats més pròximes a la ciutadania. Cal destacar que Nofuentes va presidir el Consell Europeu de Partenalia que es va celebrar a Brussel·les, en el marc de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats.

Partenalia és un dels grups de poder local més importants, està format per 25 governs intermedis procedents de països com França, Espanya, Bèlgica, Itàlia, Polònia i Romania. Amb 30 anys de trajectòria, Partenalia és un marc de referència per a la participació de les col·lectivitats locals en l'àmbit europeu i per al desenvolupament i la implementació de polítiques innovadores d'àmbit local. A més, en aquest organisme també participen les diputacions espanyoles de Lleó, Ourense, Càceres, Badajoz, Almeria, Jaén, València o Castelló, entre altres, amb seu permanent a Brussel·les.

D'altra banda, el polític valencià va ser triat responsable dels fons europeus per a Europa de l’Est, en concret d'Albània, Macedònia del Nord i Sèrbia, els quals estan en procés de preingrés, i Romania i Bulgària que pertànyen en l'actualitat a la Unió Europea i, per això, és necessari que reben assessorament i formació per a sol·licitar fons europeus a través d'una estructura sòlida. Nofuentes va ser escollit al costat de huit persones més de diferents països per a liderar les accions d'ajuda als Balcans. A més, cal recordar que ha sigut l'assessor especial en aquesta matèria de l'anterior govern valencià i el diputat impulsor del departament especialitzat en aquests fons de la Diputació de València. En aquest sentit, en aquesta administració va crear l'àrea de Fons Europeus i en va materialitzar 50 projectes.

La seua trajectòria comença fa més de 24 anys a l'Ajuntament de Quart de Poblet, amb la creació la regidoria de Fons Europeus i és hui un dels municipis a nivell nacional més distingits quant a recepció de fons.