Actualitat
1 de setembre de 2017

Benetússer i Paiporta acullen la pròxima setmana cursos de l'ACCO d'alfabetització digital i competències transversals

Els cursos de formació d'alfabetització digital i competències transversals impartits per les tècniques i tècnics del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) arriben a les localitats de Benetússer i Paiporta la pròxima setmana, després del parèntesi estival. Més de 200 persones desocupades de l'Horta Sud han passat per aquests tallers en els últims mesos.

Les sessions formatives s'imparteixen gratuïtament als mateixos municipis en horari matinal, de dilluns a divendres. Es tracta de classes en grups reduïts de fins a 15 persones en els quals es treballen competències transversals -habilitats socials, relació interpersonal, planificació i gestió del temps, presa de decisions, capacitat d'aprenentatge, adaptació al canvi... - i l'alfabetització digital per aconseguir una major ocupabilitat de les persones aturades, sobretot en el col·lectiu de persones desocupades de llarga durada. Preparar un currículum i enviament, maneig del correu electrònic o un primer contacte amb les xarxes socials a través de les quals puguin aconseguir treball. Els tallers s'ofereixen en coordinació amb els diferents consistoris de l'Horta Sud i els seus serveis de AODL.

Una altra de les línies de treball que desenvolupen les tècniques i tècnics del ACCO posa l'accent en aquells aspectes que li donin un valor afegit a l'emprenedorisme, com l'economia circular o l'economia verda. En aquest sentit, durant el mes d'agost han estat treballant a Alaquàs, Picanya, Sedaví, Quart de Poblet i Silla. Aquest servei és grupal o individual, depenent de les necessitats i disponibilitat dels usuaris i usuàries, i pot demanar-lo directament a la Mancomunitat o a través de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de cada municipi.

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha avançat el finançament per a la posada en marxa del ACCO i gestionat les línies de subvenció amb diferents organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que es posin en marxa perquè la seva incidència sigui màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.