Actualitat
5 de setembre de 2017

30 desocupats de Benetússer i Paiporta es formen en competències digitals

Els tècnics de l'ACCO continuaran treballant durant el mes de setembre als municipis de l'Horta Sud
Benetússer i Paiporta són les dues localitats de l'Horta Sud que acullen aquesta setmana els cursos de formació d'alfabetització digital i competències transversals impartits per les tècniques i tècnics del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO). Més de 200 persones desocupades de l'Horta Sud han passat per aquestos tallers als últims mesos.

Les sessions formatives s'imparteixen gratuïtament als mateixos municipis en horari matinal, de dilluns a divendres. Es tracta de classes en grups reduïts de fins a 15 persones en els quals es treballen competències transversals -habilitats socials, relació interpersonal, planificació i gestió del temps, presa de decisions, capacitat d'aprenentatge, adaptació al canvi... - i l'alfabetització digital per aconseguir una major ocupabilitat de les persones aturades, sobretot en el col·lectiu de persones desocupades de llarga durada. Preparar un currículum i enviament, maneig del correu electrònic o un primer contacte amb les xarxes socials a través de les quals puguin aconseguir treball. Els tallers s'ofereixen en coordinació amb els diferents consistoris de l'Horta Sud i els seus serveis de AODL.

Una altra de les línies de treball que desenvolupen les tècniques i tècnics del ACCO posa l'accent en aquells aspectes que li donin un valor afegit a l'emprenedorisme, com l'economia circular o l'economia verda. En aquest sentit, durant el mes d'agost han estat treballant a Alaquàs, Picanya, Sedaví, Quart de Poblet i Silla. Aquest servei és grupal o individual, depenent de les necessitats i disponibilitat dels usuaris i usuàries, i pot demanar-lo directament a la Mancomunitat o a través de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de cada municipi.

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha avançat el finançament per a la posada en marxa del ACCO i gestionat les línies de subvenció amb diferents organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que es posin en marxa perquè la seva incidència sigui màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.