Actualitat
29 de setembre de 2023

Visites guiades, una fira comarcal i tòtems informatius entre les accions per a impulsar el turisme de l'Horta Sud

La seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud va acollir la setmana passada la presentació de les huit accions que es duran a terme en el marc del Pla de dinamització i governança turística 2023. Amb aquest projecte, que compta amb el finançament de Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i de la mateixa institució mancomunal, es pretén impulsar el desenvolupament turístic del territori.

Aquestes accions van ser presentades pel president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes; juntament amb el president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat i regidor de l'Ajuntament de Quart de Poblet, Bartolomé Nofuentes, i la gerent del Pla de dinamització i governança turística, María Zúñiga, qui pertany a l'empresa Amundsen.

Els vint municipis participants seran l’escenari d'actuacions enfocades a la promoció turística. Així doncs, el Pla de dinamització i governança turística ha posat en marxa visites guiades per les localitats, ha impulsat l'adaptació de rutes per a persones amb visibilitat reduïda, ha dissenyat una web turística amb informació de tots els municipis de l'Horta Sud, un estudi de viabilitat d'una via cicloturística, ha instal·lat tòtems informatius en algunes de les localitats, així com també l’organització d’una Fira de Turisme de l'Horta Sud, que tindrà lloc el 4 i 5 de novembre a Quart de Poblet.

José Francisco Cabanes, com a president de la institució, ha declarat que "una de les nostres prioritats actuals i en el que estem treballant és a posar en valor tota la riquesa que té el patrimoni, turisme, gastronomia i monuments de la nostra comarca. És important que la gent conega l'Horta Sud i no sols turistes, sinó també la mateixa ciutadania que té a un pas racons meravellosos per a visitar i no ho saben".

Les visites guiades s’inicien aquest últim cap de setmana de setembre, amb una visita als municipis d'Alaquàs i Aldaia i ja s'han esgotat totes les places disponibles.