Actualitat
23 de novembre de 2017

Veïns i veïnes de l'Horta Sud aprenen a restaurar mobles en el Museu Comarcal

Una dotzena de persones de diferents municipis de l'Horta estan aprenent a restaurar mobles d'una manera totalment pràctica en el Museu Comarcal de l'Horta Sud. El canvi de paradigma de la cultura d'usar i tirar al consum responsable està darrere d'aquest curs de restauració. Conèixer la riquesa del nostre patrimoni etnogràfic i saber restaurar-ho per donar-li utilitat en la vida actual és un dels objectius de la quarta edició del curs pràctic de restauració organitzat pel Museu Comarcal Horta Sud, que presideix Carlos Fernández Bielsa. El curs té una durada de 24 hores repartides entre els dimecres i divendres a la vesprada, de 16 a 20 hores fins al 5 de desembre. En ell estan aprenent criteris, tractaments i tècniques necessàries per a abordar correctament restauracions de peces. Una activitat totalment gratuïta per a les persones inscrites.

El taller té una part teòrica i una part pràctica on s'ha treballat amb mobiliari del Museu Comarcal, que posseeix una important col·lecció de peces, la qual cosa permet donar a conèixer la riquesa patrimonial que alberga el museu.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d'aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat. El museu es troba instal·lat a casa de l'Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent en el context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita es pot completar amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent.