Actualitat
24 de maig de 2017

Una gossa trobada a l'Horta Sud pel servei de recollida d'animals de la Mancomunitat és adoptada per una parella que viu al país nòrdic

Pruna, un juganera gossa negra, ha conegut hui a la seua nova família d'adopció. Un jove matrimoni d'Alginet, que actualment resideix a Finlàndia. Ana Maria és infermera, treballa al país nòrdic des de fa anys i ha aprofitat les vacances per adoptar un animal de la seva terra. Fins al nom han volgut que fóra en valencià. "A Finlàndia els animals no s'abandonen, no veus gossos de carrer i no hi ha la possibilitat d'adoptar perquè no hi ha abandonaments" assegura Ana Maria. La parella es va informar sobre els protocols per viatjar amb avió i animals. Va estar buscant a través de les xarxes socials i en cercadors d'internet on podia adoptar un cadell que s'adeqüés al que buscaven. Necessitaven que entre el seu pes i el de la caixa transportadora no pesara més de 7 quilograms, per poder viatjar amb ella en avió. "Vaig conèixer i vaig contactar per Facebook amb "HelpDog València" i allí Make em va informar que a Sollana havia el centre Gossos d'Alpe i que podia anar i triar una gosseta que s'adeqüés al que buscàvem, volem viatjar sempre amb ella" afegia Ana Maria, que vessava felicitat amb l'adopció.

Aquesta és una de les històries amb final feliç dels animals abandonats o perduts dels que es fa càrrec el servei de recollida de la Mancomunitat Horta Sud -majoritàriament gossos, encara que també han recollit algun gat-. Nou consistoris de la comarca estan adherits a aquest servei mancomunat (Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet), als quals se sumaran, el mes que ve, les localitats de Mislata i Xirivella.

El servei comprén la recollida, custòdia i protecció d'animals de companyia abandonats, errants o decomissats; així com el tractament d'animals morts en espais públics i el desenvolupament de l'estructura necessària per a fomentar sempre la seva posterior adopció. En 2016 es van recollir més de 300 animals en els nou municipis que tenen aquest servei a l'Horta Sud i un nombre similar a la resta de municipis i comarques en què opera aquesta empresa. Molts d'ells són animals de companyia extraviats, que finalment recuperen els seus propietaris. En l'actualitat tenen en el centre quasi 200 gossos en espera d'adopció. El centre compta amb una veterinària, de dilluns a dissabte, que s'encarrega d'administrar la vacuna antiràbica a tots els animals que entren al centre, així com de col·locar-los un microxip.

Els gossos que més costen d'adoptar són els de grans dimensions, tipus mastin, pastor alemany o els considerats de raça perillosa (pitbull, American-Stanford, ...), pels quals, des de Gossos d'Alpe, es fan campanyes específiques per adoptar aquests exemplars , com l'actual "Adopta un grandot".

 

Des d'aquesta empresa, els propietaris van canviar el 2012, asseguren que quasi un miler de gossos va sortir del refugi en 2016, principalment de tornada a casa dels seus propietaris i en gran mesura també a adopcions a través de les protectores amb les que treballen ( HelpDog València, Can Tirolina de Catarroja, SOS Frenchy, Amics de Dexter ...) o famílies en situació d'acollida temporal.

"Treballem colze a colze amb les protectores, aprofitem els avantatges de les xarxes socials per localitzar els propietaris o per llançar campanyes d'adopció. Quan entren ventrades de gossos lactants, per exemple, avisem a les protectores perquè els trobin ràpidament famílies d'acollida i tenim recordes amb elles per facilitar l'adopció "assegura Miriam, treballadora de Gossos d'Alpe.

Make, de HelpDog València, visita el centre diàriament, passeja els gossos, juga amb ells, porta menjar per als cadells... "Això és la meva vida" assegura Make, contenta perquè Pruna tingui ja una nova família. Després de la revisió de Leo, la veterinària del centre, Ana Maria i la seva parella posen feliços amb Pruna.

El centre, situat a l'avinguda del Romaní número dos de Sollana, està obert al públic, de dilluns a dissabte, de 10:00 a 13:30. Per la qual cosa, qualsevol persona interessada en adoptar o acollir un animal a casa, pot visitar aquest centre.