Actualitat
26 de març de 2018

Torrent, Picassent, Alcàsser i Alfafar acullen les primeres sessions de la Unitat Comarcal per l'ocupació

Les tècniques d'inserció laboral que componen el projecte de la Unitat Comarcal de l'Acord per la Creació d'Ocupació (ACCO) a l'Horta Sud, durant 2018, han iniciat ja les sessions informatives en els municipis de la comarca que així ho han sol·licitat. La primera ha tingut lloc en la capital, Torrent, on més de 50 persones han rebut informació sobre el projecte d'inserció laboral que va dur a terme el ACCO. Després de la sessió, moltes d'elles han sol·licitat ja incorporar-se al projecte. Es tracta de reunions grupals d'una hora de durada aproximada per a explicar, poble a poble, el projecte. Les pròximes cites són a Picassent (27 de març), Alcàsser (28 de març), Alfafar (29 de març) i Massanassa, on també estava programada.

L'objectiu és ?conjuminar la capacitat humana i tècnica dels agents socials, en honor de millorar la situació laboral de les persones de l'Horta Sud i adequar els components a la realitat actual comarcal' afirmava el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa.

Tretze persones recorren els 20 municipis que integren l'Horta Sud oferint recursos per a l'emprendiment i la creació d'empreses. Aquesta unitat és un espai de suport compartit amb els diferents serveis que ofereixen els ajuntaments en matèria d'ocupació. A través d'un tutor o coach es proporciona informació, assessorament i tutorització per al desenvolupament d'una idea de negoci, i es creen espais de formació específica (noves tecnologies per a empresaris/àries, emprenedors/as, fiscalitat, màrqueting?).

Una altra dels vessants va dirigida a realitzar una revisió mèdica de la gestió del negoci al empresariat que requerís d'un diagnòstic de la seua situació, de manera que es puguen detectar situacions de vulnerabilitat o crisi que facen perillar la rendibilitat i sostenibilitat de les ocupacions creades i la riquesa local activada, oferint recursos i criteris objectius per a la presa de decisions. En aquest sentit, l'associació de comerciants de Torrent ja està treballant de manera conjunta.