Actualitat
12 de juny de 2017

Tècnics de l'ACCO imparteixen tallers d'alfabetizació digital i economia circular

Les tècniques i els tècnics del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) estan impartint ia cursos gratuïts en els municipis de l'Horta Sud que han sol·licitat aquest servei a la Mancomunitat. La setmana passada, el personal de l'ACCO va estar en el municipi de Catarroja formant a persones desocupades en alfabetització digital i matèries transversals per fomentar l'ocupació. I aquesta setmana faran el mateix a Picanya, Aldaia i Alfafar.

Tretze tècnics i tècniques estan treballant a la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud Gràcies a la posada en marxa del Consorci Comarcal de l'Acord per l'Ocupació (ACCO), després d'haver estat paralitzat des de 2012. Amb perfils professionals diferents, estan treballant fins al pròxim mes de setembre per la reactivació de l'ocupació a la comarca. A més, ofereixen un servei d'assistència gratuïta per a totes aquelles empreses que es troben a una situació de gestió complicada que dificulte la seua continuïtat. Aquest servei és grupal o individual, depenent de les necessitats i disponibilitat dels usuaris i usuàries. Es pot demanar directament a la Mancomunitat o a través de les Ageències de Desenvolupament Local (ADL) de cada municipi.

En coordinació amb els diferents consistoris de l'Horta Sud ofereixen, a més, tallers d'alfabetització digital per a majors de 45 anys que es troben en situació d'atur. Preparar un currículum i enviament, el correu electrònic o un primer contacte amb les xarxes socials a través de les quals puguen aconseguir treball. També es posarà l'accent en aquells valors que li donen un plus a l'emprenedorisme, com l'economia circular o l'economia verda. El calendari de tallers per a este trimestre està coordinat amb les entitats locals i els agents implicats. Encara que està obert a més peticions, de manera que done cobertura a totes les necessitats de la comarca.

La Mancomunitat vol que s'integrin en el projecte - del que ja formaven part els sindicats, CCOO i UGT, i entitats empresarials com el Club de Gerents de Torrent i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE) - altres associacions per "unir la capacitat humana i tècnica dels agents socials a fi de millorar la situació laboral dels ciutadans de l'Horta Sud i adequar els integrants a la realitat actual de l'Horta Sud" assegura el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa. L'entitat comarcal s'ha compromés a aportar finançament propi, acudir a les línies de subvenció d'altres organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que es posen en marxa perquè la seua incidència siga màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.