Actualitat
28 d’abril de 2018

Taller familiar de sericultura en el Museu Comarcal de l'Horta Sud

El Museu Comarcal de l'Horta Sud acull aquest dissabte un taller familiar dirigit a públic infantil entre 3 i 12 anys dins de la programació ?La Memòria de la seda?, amb l'objectiu de mantenir entre els més xicotets la tradició de la sericicultura de generacions anteriors, com la cria de cucs de seda en caixes de cartó, per a gaudir no solament de la seua cura, a través de la recollida de fulles de morera, sinó també del seu cicle vital fins a convertir-se en boniques papallones. L'activitat és totalment gratuïta, per a reservar plaça cal cridar al telèfon del museu (961588221).

Durant el taller, els xiquets aprenen a identificar les diferents etapes del cicle vital dels cucs de seda a través d'un conte. Els més petits tenen l'oportunitat de crear els seus propis cucs de seda amb diferents materials, en els quals van poder mostrar la seva creativitat a l'hora d'imaginar la forma i mida dels cucs de seda. Per la seva banda, els més grans analitzaran de prop l'organisme intern dels cucs a través d'una maqueta, una activitat complementària als continguts que estudien a l'escola.

Criar i alimentar als cucs de seda ha sigut una tradició habitual en la comarca de l'Horta Sud, en la qual han participat avis, pares, fills i néts, i el Museu Comarcal considera important conservar les tradicions etnològiques de la nostra comarca.

Així mateix, de forma paral·lela, amb la finalitat d'impulsar aquesta tradició entre les noves generacions, en la setmana de "La Memòria de la seda", el Museu Comarcal de l'Horta Sud repartirà més de 10.000 cucs entre els xiquets i xiquetes que visiten el museu comarcal, tant amb les famílies com amb els centres escolars, perquè puguen criar-los tant a casa com a les escoles participants.