Actualitat
11 d’abril de 2018

Recital de piano i cant en el Museu Comarcal de l'Horta Sud

Com si d'un menjador d'una família noble de quatre segles enrere es tractara, el duo format per la soprano Mercedes Jorge Serra i el pianista Fernando Orfila Abadia van delectar al públic assistent amb la interpretació d'obres de Friedrich Wilhelm Marpurg, Johann Rudolf Zumsteeg, Karl Siegmund von Seckendorff i Franz Josef Haydin.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, en base a aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat. El museu es troba instal·lat en ca l'Estudiant de Boqueta, una antiga casa de llauradors construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent dins el context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita es pot completar amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent.

Per al president del consorci museístic, Carlos Fernández Bielsa, concerts com aquest formen part de les "accions destinades al foment de la cultura, on volem enriquir als veïns i veïnes de la comarca amb interpretacions musicals diferents a les quals estan acostumats".