Actualitat
14 de juliol de 2022

Prop de 60 joves es reincorporen al mercat laboral gràcies al projecte BETA Jove impulsat per la Mancomunitat de l'Horta Sud

Prop de 60 joves de la comarca es reincorporaran al mercat de treball durant aquest mes de juliol gràcies al
projecte Beta Jove, impulsat des de la Mancomunitat de l'Horta Sud i subvencionat per Labora i el SEPE. El pla d'acció integral inclou un acompanyament individualitzat, una orientació a l'hora de buscar ocupació, el desenvolupament de les habilitats per a trobar treball i pràctiques formatives remunerades en empreses.

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha acollit hui la jornada que marca el punt de partida per a començar les seues pràctiques formatives i on se'ls ha donat les pautes per a aprofitar al màxim aquesta oportunitat. Els principals objectius d'aquest programa, finançat a través del fons europeu Next Generation, són formar a les persones participants d'una manera pràctica perquè coneguen les seues habilitats en un context real i el mercat de treball al qual es volen dedicar en el futur.

Les pràctiques de formació en diferents empreses tindran una duració màxima de cinc mesos, seran remunerades i no tindran cap mena de cost per a les empreses. De manera complementària, l'Oficina Beta també els ofereix als participants tutories totalment personalitzades i cursos de formació sobre treball en equip, capacitat d'adaptació i gestió eficaç del temps, entre altres temes.

Als participants, joves de 18 a 29 anys i residents a la comarca, se'ls requereix que estiguen inscrits com a demandants d'ocupació i que tinguen com a mínim el graduat escolar, un cicle de formació professional o el certificat de professionalitat. Els prop de 60 joves inclosos en l'acció han sigut seleccionats d'entre més de 1.500 perfils.

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, ha volgut donar la benvinguda als joves participants en el projecte i els ha animat a “aprofitar aquesta oportunitat per a millorar les seues opcions d'ocupació
en el futur i conéixer quina és la seua vocació professional”. A més, ha posat l'accent en l'aposta de l'entitat comarcal per l'ocupació jove.