Actualitat
1 d’abril de 2015

Prop de 40 xiquets de la comarca aprenen a crear els seus propis catxirulos en el Museu Comarcal de l´Horta Sud (1)

Després de l'èxit d'edicions anteriors, el Museu Comarcal de l´Horta Sud celebra el Taller de Catxirulos on aprendre a confeccionar-los de forma artesanal

 

Amb la mirada posada en les festes de Pasqua i després de l'èxit d'edicions anteriors, el Museu Comarcal de l´Horta Sud va organitzar, el dissabte 28 de març, el Taller de Catxirulos, una activitat per a disfrutar en família i recuperar d'una forma divertida el mètode artesanal de dissenyar i elaborar este entranyable joc.

 

Canya, fil, paper i molta creativitat van ser les úniques ferramentes que van utilitzar els 38 xiquets que, junt amb els seus pares, van participar en este taller, una experiència que els permetrà volar el seu propi catxirulo en els pròxims dies festius.

 

Tal com assegura la presidenta, Soledad Ramón, "des del Museu apostem per iniciatives com esta per a disfrutar en família, donant l'oportunitat als xiquets de conéixer junt amb els seus pares i iaios les tradicions de la comarca amb tallers creatius".

 

Este taller es completa amb l'exposició que el Museu Comarcal Josep Ferrís March acull amb el títol: "Creences vora la mar. La Setmana Santa Marinera de València", que podrà visitar-se de forma gratuïta fins al 15 d'abril, una exposició produïda pel Museu Valencià d'Etnologia amb imatges sobre esta tradició nascuda amb força en els Poblats Marítims de València.