Actualitat
27 d’octubre de 2022

Prop de 300 persones acudixen a la xarrada de la “Psico Woman” organitzada per la Mancomunitat de l’Horta Sud pel 25N

Prop de 300 persones acudiren a la xarrada d’Isa Duque, més coneguda com la “Psico Woman”, organitzada per la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud amb motiu de la celebració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. La conferència, que es va desenvolupar a l’Auditori Salvador Seguí de Massanassa, va tractar temes com la violència de gènere digital o les ciber-violències masclistes.

“La violència de gènere digital és real” és el lema de la campanya per al 25N de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud per a enguany. Per este motiu, s’ha comptat amb Isa Duque que, entre les seues activitats, té una xarrada específica sobre ciber-violències masclistes. Així, la psicòloga, sexòloga i terapeuta sistèmica familiar va profunditzar en assumptes com la relació entre la Generació Z, les xarxes socials i la violència masclista; les ciber-violències, les mentires, l’obesofòbia, els ideals de bellesa i els estereotips de gènere.

La sessió, que va durar més de dos hores, va estar farcida d’informació que la “Psico Woman” va aportar mitjançant diapositives, vídeos i experiències. A més, durant tota la xarrada va mantindre la interacció amb el públic per finalitzar amb un torn de preguntes en el qual afloraren qüestions i dubtes que les persones assistents traslladaren a la ponent.

La psicòloga, que té una gran presència a les xarxes socials, és especialista a treballar dinàmiques enfocades a la població adolescent i jove. Isa Duque és autora del llibre Acercarse a la Generación Z, divulga informació a través del seu propi canal de YouTube i ha rebut diversos reconeixements com el premi Clara Campoamor de l’Ajuntament de Madrid.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José F. Cabanes, inaugurà la jornada destacant la importància de «donar visibilitat a este tipus de violència de

gènere que no és tan representativa com d’altres». A més, el president afegí que la “Psico Woman” «és un referent per als i les jóvens a les xarxes socials i per això la seua participació per a parlar de les ciber-violències masclistes ha sigut clau en estes jornades del 25N de la Mancomunitat».