Actualitat
27 de juny de 2018

Pràctiques internacionals al Museu Comarcal de l'Horta Sud

El Museu Comarcal de l'Horta Sud compta este estiu amb l'ajuda d'un nou efectiu arribat de l'altra part del món. Es tracta d'un estudiant de periodisme procedent de Massachusetts, de la Universitat nordamericana de Lowell. Així Matt Kaiser és un dels nou estudiants que es troben ja a València per un periode de sis setmanes.

El programa d'intercanvi, gestionat per la Facultat de Sociologia, afavoreix l'aprenentatge en idiomes, i altres matèries, i la realització de pràctiques en diferents entitats. Una d'elles és el Museu Comarcal de l'Horta Sud, a Torrent. Un centre que col.labora en amb la Universitat de València des de fa anys i rep estudiants d'intercanvi en diferents disciplines (Sociologia, Pedagogia, Història de l'Art, Patrimoni, Teatre Aplicat?).

Amb 20 anys d'edat, Matt aportarà al Museu una nova visió i, segons les seues paraules, espera aprendre de la cultura, la música, la historia, gastronomía i gent de València. A més, ell vol practicar la llengua, que ja ha estudiat al Estats Units, portar algunes tasques de comunicació, i traure d'este viatge una gran experiència.

 

?La millor manera de practicar és submergir-se en l'idioma?

Matt ja ha visitat el Museu Comarcal i ha valorat el gran espai que suposa este centre a la nostra comarca: ?Volia treballar amb un museu perquè sé que m'ajudarà a comprendre tant la cultura actual com la cultura del passat. També els museus tenen documents i artefactes interessants del passat i vull aprendre tant com puga a València.?

Tan sols enguany ja han passat pel Museu onze alumnes, vuit d'ells procedents de la Universitat de València. El curs vinent, per tant, seran els alumnes valencians els que visiten Massachusetts.