Actualitat
21 de novembre de 2018

Noves oportunitats d'inclusió i integració per a l'Horta Sud amb el pla ?Hogares Saludables'

?Éste és el vertader valor de la política en majúscules. La que està per a ajudar a les persones i donar esperança?, segons el president de la Mancomunitat

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, ha inaugurat este matí una jornada, junt al president de la Fundació APIP-ACAM, Josep Ricou Barceló, i la cap de secció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Consol Barberà Guillem, per a fer balanç de les actuacions realitzades conjuntament en el Pla ?Llars Saludables', i treballar en la seua renovació.

Gràcies a aquesta col·laboració, subvencionada per la Generalitat Valenciana, s'han rehabilitat 40 llars en la comarca de l'Horta Sud, i millorat la qualitat de vida de persones majors i col·lectius en situació d'exclusió social en el present any.

En una primera part, el programa es dedica a forma a persones migrants o en risc d'exclusió en els oficis de mantenidor-rehabilitador, entrant en aspectes específics d'obres, com també en habilitats socials, prevenció de riscos'
En la segona fase, els nous professionals acompanyats d'oficials d'experiència, passen a ser contractats per la Fundació per a dur a terme les intervencions acordades en els habitatges de majors en situació de dependència i especial dificultat.

Amb el treball conjunt de personal de la Mancomunitat de l'Horta Sud i els serveis socials dels ajuntaments, l'objectiu serà de nou millorar la qualitat de vida dels nostres majors i la integració de més joves.

?Per a l'èxit d'aquest projecte ha sigut fonamental la col·laboració i coordinació entre institucions públiques i privades, beneficiant a majors amb serioses dificultats i donant oportunitats a joves immigrants per a inserir-se social i laboralment?, declara Carlos Fernández Bielsa.

La Mancomuntiat ha facilitat i col·laborat en la informació, difusió i gestió d'un projecte que va rebre 62 peticions de 10 localitats de la comarca. Finalment es van dur a terme 32 intervencions, deixant vuit per al 2019, totes elles complint requisits.

El president de la Mancomunitat ha clausurat la inauguració declarant que ?este és el vertader valor de la política en majúscules. La que està per a ajudar a les persones. Gràcies per col·laborar tots en un programa fantàstic que integra a persones sense futur i dóna esperança a col·lectius en risc?.