Actualitat
5 d’abril de 2018

Mislata, Catarroja i Barri del Crist acolliran les pròximes sessions formatives de la Unitat Comarcal

Picassent, Alfafar i Alcàsser han acollit aquestes setmanes sessions informatives en les quals s'ofereixen recursos per a l'emprenedorisme i la creació d'empreses de manera totalment gratuïta dins del Projecte d'Inserció Laboral que està duent a terme el Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) en la seua edició de 2018. Les persones interessades poden apuntar-se a través de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) de cadascun dels 20 municipis. Aquesta unitat comarcal és un espai de suport compartit amb els diferents serveis que ofereixen els ajuntaments en matèria d'ocupació. A través d'un tutor o coach es proporciona informació, assessorament i tutorització per al desenvolupament d'una idea de negoci, i es creen espais de formació específica (noves tecnologies per a empresaris/àries, emprenedors/as, fiscalitat, màrqueting?). Tretze tècnics del ACCO estan recorrent tots els municipis de l'Horta Sud dotant d'eines a les persones interessades a crear un negoci. Les pròximes sessions seran a Mislata (10 d'abril), Catarroja (11 d'abril) i Barri del Crist (12 d'abril). D'altra banda, a Alfafar i Manises s'han desenvolupat jornades informatives amb empresaris, autònoms i emprenedors.

Aquest projecte sorgeix de les conclusions i propostes del diagnòstic del territori dut a terme per la Mancomunitat l'any passat i que estableixen, entre unes altres, la necessitat de crear un context favorable per a l'engegada d'iniciatives emprenedores. En concret incideix en el desenvolupament de programes de coaching dirigits a majors de 45 anys que milloren la seua ocupabilitat, així com dirigits a joves amb baixa qualificació. La incorporació d'actuacions de promoció de l'ocupació local que promoguen l'emprenedorisme, elaborar plans d'alfabetització digital avançada per a empreses i xicotets comerços, així com tallers de noves tecnologies, tributació, màrqueting, responsabilitat social,? i elaborar un catàleg on-line de recursos per a empreses i comerços que contribuïsquen al desenvolupament i creixement empresarial.

Compta amb una subvenció del Servef de 240.000 euros, la quantitat íntegra que va sol·licitar per a dur a terme dos nous projectes. El primer, la creació d'una Unitat Comarcal de Creació i Desenvolupament Empresarial, que genere un context favorable per a la formació, desenvolupament, consolidació i diversificació de les xicotetes i mitges empreses (també comerç) en la comarca de l'Horta Sud, proporcionant un espai de reunió i formació amb suport tècnic i gratuït. També es formarà un Fòrum de participació per l'ocupació on els principals agents socioeconòmics de la comarca (ACCO, Agències de desenvolupament local dels 20 municipis, SERVEF i associacions empresarials o de comerç) concòrreguen en un espai de diàleg i participació que genere estratègies territorials en honor d'un desenvolupament sostenible i un increment de l'ocupació digna.

Formen part de l'ACCO els sindicats, CCOO i UGT, i entitats empresarials com el Club de Gerents de Torrent i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE), ?conjuminar la capacitat humana i tècnica dels agents socials, en honor de millorar la situació laboral de les persones de l'Horta Sud i adequar els components a la realitat actual comarcal' afirmava el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa.