Actualitat
25 de març de 2018

Mig centenar de persones participen en el taller de catxerulos del Museu Comarcal

El pati central del Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March es va convertir aquest cap de setmana en un taller artesanal de fabricació d'estels per a Pasqua. Canyes, fil de pita, tela, cartolina i retalles de teles velles. Amb aquests elements, grans i xicotets van poder fabricar-se de manera senzilla i artesanal la seua catxerulo per a aquestes Pasqües. 17 famílies, mig centenar de persones, van participar de l'activitat programada pel museu. L'objectiu era crear un diàleg intergeneracional entre la memòria de les persones que van viure en el segle XX i les generacions nascudes en el segle XXI. Una activitat que contribueix a la recuperació i difusió de les nostres tradicions, en aquest cas relacionades amb les festes de Pasqua, on les famílies construïen un estel a nétes i néts per a eixir a volar-la junts el Diumenge de Pasqua.

El president del Consorci del Museu Comarcal, Carlos Fernández Bielsa, ha ressaltat que ?el museu és un punt de trobada dels 20 pobles de la comarca, amb activitats gratuïtes dirigides a tots els públics'.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud és un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d'aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d'identitat. El museu es troba instal·lat en ca l'Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l'exposició permanent ens permet conèixer les formes de vida d'una família de la comarca que, com era freqüent dins del context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenia els seus recursos del treball de la terra. La visita pot completar-se amb altres activitats que periòdicament ofereix el museu relacionades amb un coneixement directe del territori i d'alguns aspectes més concrets que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició permanent. El museu fomenta el diàleg intergeneracional en les seues activitats.