Actualitat
22 de juny de 2017

Més de 50 aturats de llarga durada assisteixen al curs d'alfabetització digital

El programa d'alfabetització digital per a desocupats de llarga durada i majors de 45 anys posat en marxa pel Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) de la Mancomunitat Horta Sud, a través d'una subvenció gestionada amb el SERVEF, està tenint una alta demanda. Més de mig centenar de persones han passat ja per aquests cursos a Catarroja, Aldaia -que ja ha demanat ampliar-los en el mes de juliol per les sol·licituds en el municipi-, Alfafar, Picanya, Silla, Alaquàs i Mislata. Els tallers estan orientats a grups reduïts de 10 persones per facilitar el seu aprenentatge. Les accions estan coordinades per la Mancomunitat amb els 20 municipis que conformen l'Horta Sud a través dels seus AODL.

La setmana vinent, les tècniques i tècnics del ACCO estaran a Xirivella, Alcàsser i Massanassa. Les primeres setmanes del mes de juliol impartiran els tallers de formació a Paiporta i Quart de Poblet. Durant el mes d'agost, el persones del ACCO també estarà a disposició de les peticions dels consistoris.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, ha felicitat tant als treballadors del ACCO com als integrants del mateix (UGT, CCOO, associacions d'empresaris, a més de la pròpia Mancomunuitat), "per la incidència en persones especialment castigades per la crisi". Bielsa ha afegit que "malgrat valorar molt positivament les accions que s'estan duent a terme, res més satisfactori que l'ACCO puga finalment ser definitiu perquè un bon nombre dels que han passat pels cursos i tallers aconsegueixen trobar una feina digna".

A més d'aquest taller d'alfabetització digital, també s'ofereix un servei d'assessorament gratuït a aquelles empreses que es troben en una situació de gestió complicada que dificulte la seua continuïtat.