Actualitat
6 de novembre de 2023

Més de 3000 persones visiten la Fira de Turisme de l’Horta Sud

Més de 3000 persones s'han acostat fins a Quart de Poblet per a visitar i gaudir de la Fira de Turisme de l'Horta Sud organitzada per la Mancomunitat de l'Horta Sud. L'esdeveniment, que s'ha celebrat durant el cap de setmana del 4 i el 5 de novembre, ha comptat amb actuacions musicals, activitats infantils, casetes turístiques informatives i productors de diferents municipis de la comarca.

El dissabte de matí el president de la Mancomunitat, José Cabanes, juntament amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, municipi que albergava la fira, Cristina Mora, i diferents autoritats de municipis de la comarca inauguraven la Fira de Turisme de l'Horta Sud. Tots dos van voler destacar la importància de “realçar el turisme de la nostra comarca i tot el potencial que té el nostre territori”.

En l'esdeveniment hi havia un total de 13 casetes en les quals van participar la majoria dels municipis de la comarca de l'Horta Sud. D'una banda, les casetes de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud oferien informació sobre les rutes turístiques de la nostra comarca i sobre diferents municipis que havien aportat informació turística.

D'altra banda, hi havia casetes d'informació turística de diferents municipis de la comarca com Manises, Alaquàs, Alcàsser, Picassent o Quart de Poblet. A més, durant tot el cap de setmana es van anar realitzant diferents actuacions que van animar la Fira de Turisme de l'Horta Sud, excepte en la vesprada del dissabte que es va haver de suspendre momentàniament a causa de l'alerta meteorològica per vent.

“Ha sigut un gran primer contacte en l'organització d'esdeveniments turístics com aquest i estic segur que en no serà l'últim. El nostre objectiu és continuar repetint-los i que cada any l'albergue un municipi diferent de la nostra comarca.”, va afirmar el president de la Mancomunitat, José Cabanes, qui també va afegir:

“Després de l'èxit d'aquesta edició, segur que som molts més municipis els que l'any vinent ens animem a participar activament i fem de la Fira de Turisme de l'Horta Sud un esdeveniment per a marcar en el calendari any rere any”.

De fet, després de la celebració d'aquesta fira de turisme ja han sigut diferents poblacions de la comarca les que volen albergar-la per a l'any 2024. A més, informadors/es i productors/es que hi participen estan aportant idees per a pròximes edicions.

La celebració de la Fira de Turisme de l'Horta Sud forma part del Pla de dinamització i governança turística de l'Horta Sud finançat per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud.