Actualitat
18 d’abril de 2024

Més de 200 assistents a la Jornada per a les Forces i Cossos de Seguretat davant el Transtorn d'Espectre Autista

Aquest matí ha tingut lloc en el Teatre Auditori Municipal d'Aldaia la Jornada de Formació per a Forces i Cossos de Seguretat davant persones amb trastorn de l'espectre autista organitzat per la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Ajuntament d'Aldaia.

En la inauguració han sigut presents el president de la Mancomunitat i alcalde de Sedaví, José Cabanes; el Subdelegat de Govern a València, José Rodríguez Jurado; l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján; el Fiscal adscrit a la Secció Civil i Protecció de persones amb discapacitat de la fiscalia de València, Juan José García Lloris; l'alcalde d'Alaquàs, Antonio Saura; l'alcalde de Picanya, Josep Almenar; i la regidora d'Aldaia i diputada provincial, Empar Folgado.

La Jornada ha estat dividida en tres parts. La primera referent a l'Educació Especial per part de la Mestra en Pedagogia Terapeutica, Paula Moreno; la segona part, dirigida per Raquel García i José Carrasco, policies locals de València, i responsables de l'elaboració del dossier que s'ha entregat en la jornada; i finalment, una conferència impartida pel fiscal present, Juan José García.

Aquesta formació remarca el compromís de l'Horta Sud i de tots els presents, vinguts des de la pròpia comarca i des de moltes altres, per a poder aprendre i millorar el tracte amb les persones diagnosticades amb trastorn de l'espectre autista. Amb la participació s'ha ajudat al fet que la nostra comarca i la societat en general, continue avançant de forma més inclusiva i a l'abast de tots.