Actualitat
8 de febrer de 2022

L'orquestra comarcal impulsada per la Mancomunitat obri la convocatòria d'inscripció

L’Orquestra de l'Horta Sud, impulsada pel conservatori de la Unió Musical d’Alaquàs amb el suport de la Mancomunitat de l'Horta Sud i d'ajuntaments i centres docents de la comarca, inicia la seua marxa en 2022 amb la convocatòria pública per a l'alumnat que vulga formar part.

El projecte, que s'ha estat gestant en els últims mesos, part amb el suport de la Mancomunitat i de sis ajuntaments de la comarca: Alaquàs, Aldaia, Benetússer, Mislata, Picassent i Xirivella. L'equip tècnic de l'orquestra està dirigit pel músic valencià i catedràtic en el Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, i pel director del Conservatori d'Alaquàs, Enric Parreño.

L'objectiu de la creació de l'orquestra és donar resposta a l'alumnat de corda dels cursos superiors dels diferents conservatoris de l'Horta Sud, que no té hui a la comarca una formació de referència on continuar el seu procés d'aprenentatge. D'aquesta manera, l'orquestra facilitarà la connexió entre el món de la formació musical i l'àmbit professional en un ampli espectre, des de la recuperació de patrimoni artístic fins a la investigació i innovació musical.

Per a presentar la sol·licitud serà necessari tindre finalitzats estudis mínims de 3r d'EE PP encara que excepcionalment, i en funció del nombre de sol·licituds presentades, el tribunal podrà ser flexible i decidir si admet a determinats aspirants encara que no posseïsquen la titulació requerida.

Les persones interessades podran enviar a través del següent formulari https://bit.ly/formulariohs i fins al dia 8 de març els seus currículums i un vídeo interpretant amb l'instrument una peça estipulada en la convocatòria. La selecció de la plantilla que integrarà l'orquestra, que es calcula en un mínim de 30 persones, es comunicarà el 22 de març.

Els assajos començaran a l'abril, es realitzaran una vegada al mes els dissabtes en horari flexible i seran itinerants en les instal·lacions que s'habiliten en els diferents municipis participants. El repertori que s'ha triat és de base clàssica i romàntica sense descartar per això projectes més populars. Els primers concerts de l’Orquestra de l'Horta Sud està previst que arriben al juny.

MÉS INFORMACIÓ