Actualitat
11 d’octubre de 2018

l'orientació laboral mira cap al futur en l'Horta Sud

El president de la Mancomunitat reclama les competències en ocupació per als ajuntaments ?que som les administracions més properes'

 

La primera mesa de treball en ACCOmarca?t_18, Fòrum per l'ocupació organitzada per la Mancomunitat de l'Horta Sud, va ser una trobada entre experts i professionals dedicats a analitzar ?La realitat de l'orientació laboral'. Segons paraules del president de la institució, Carlos Fernández Bielsa, ?l'equip del ACCO Sud ha realitzat en poc més de sis mesos quasi 600 atencions en inserció laboral, i ha assessorat a 144 negocis a l'Horta Sud. I volem seguir millorant?.

Bielsa va destacar, en el seu discurs de conclusió que ?les xifres poden sonar fredes, però darrere de cada cas hi ha una persona, una oportunitat. I cadascun és una motivació per a continuar i emprendre, per a eixir al carrer i trobar treball'?

Amb eixa premissa, el moderador de la primera taula, i Agent de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Quart de Poblet, Rafael Ajenjo, va plantejar la situació davant els ponents i el public. Una orientadora del pacte ACCO Sud, al costat d'experts en orientació de la Cambra de Comerç, d'IDEA?T Torrent, de l'oficina del Servef de Silla i de l'oficina de l'Ajuntament d'Aldaia van realitzar l'anàlisi de la situació actual.

Els pactes com el ACCO Sud, acosten programes de formació i orientació a la població amb mètodes moltes vegades experimentals, però sempre basats en la realitat. I és que davant un panorama desolador, l'orientador treballa a peu de carrer amb col·lectius que formen grans borses de desocupació. Per açò, el programa de 2018 ha fomentat com a novetat el treball en grup, generant una xicoteta comunitat de la qual formar part, amb persones en igualtat de condicions. La línia de treball ara, van assegurar, ha de ser per la coordinació per a situar a l'orientador com a referència i crear un perfil reglat del professional.

El president Bielsa destacava de fet que ?des de la Mancomunitat hem atès a molts ciutadans per a poder ajudar en la seua cerca d'ocupació i reivindiquem que les administracions més properes (els ajuntaments) han de tenir les competències en matèria d'ocupació?.

En ACCOmarca?t ?volem generar recursos per a donar el major nombre d'oportunitats, i en açò seguim treballant?.