Actualitat
5 de juliol de 2017

l'Horta Sud, una comarca amb himne

L'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud celebra enguany el seu quinzè aniversari. Fundada l'any 2002 està formada per 60 músics de diferents municipis de l'Horta Sud. El 2011, després de dos anys d'elaboració, va presentar públicament l'Himne de l'Horta Sud amb lletra d'Hilario Gascó i música de Vicente Ramón Tarazona.

Les estrofes d'aquest himne al·ludeixen a la passió musical de la comarca: "Els Pobles de l'Horta Sud amb amistat i afició fan molta música bona assajant amb il.lusió. I l'edat gens ens importa sempre joves per tocar, la batuta és la vareta màgica... per gaudir? així com a la importància de continuar amb la seua afició cultural, una volta jubilats, per mantenir-se actius: "I les tecles de l'edat que són de tots els colors en asseure?s al faristol són destresa ritme i cor. Recordant fites passades als vells joves musicals".

Per al President de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, aquesta col·laboració "ens vincula amb el teixit musical d'una comarca que, a nivell de bandes, sona amb força tant en els municipis com en els certàmens nacionals i internacionals en els quals agrupacions musicals de l'Horta estan presents". En el seu moment, afegeix Bielsa, es va escollir aquesta agrupació "per ser d'àmbit comarcal".

La banda, dirigida per Ramón Sorlí Mora, ofereix cada any tres concerts gratuïts en els municipis de l'Horta Sud gràcies al conveni amb la Mancomunitat, de 5.500 euros anuals. Tots aquests concerts acaben amb la interpretació de l'Himne de l'Horta Sud, per la qual cosa ja és una peça coneguda entre els aficionats de la música de banda a la comarca. Els directius de l'agrupació musical agraeixen la contribució econòmica de la Mancomunitat, any rere any, que els permet sufragar les seues despeses d'estructura i continuar delectant als amants de la música de banda de l'Horta Sud.

El potencial musical de l'Horta Sud, amb 33 societats musicals federades en la FSMCV, uns 5.000 músics i escoles d'educands on acudeixen més de 5.000 xiquets i xiquetes, és una mostra més de la riquesa associativa i cultural que caracteritza aquest comarca.

Catarroja, Alcàsser i Aldaia són els municipis que han sol·licitat acollir concerts de l'entitat musical enguany. En Aldaia el concert es va celebrar el passat mes de maig en el marc de la Setmana dels Majors de la localitat, mentre que Catarroja i Alcàsser els acolliran en els propers mesos, una vegda quadrades les agendes amb l'Agrupació Comarcal Els Majors de l 'Horta Sud.