Actualitat
17 de gener de 2019

l'Horta Sud presenta el seu futur amb el Pla Estratègic Comarcal

Bielsa: ?l'objectiu és fer de la nostra comarca un referent de modernitat i treball, en pro de la justícia social i la col.laboració entre administracions'

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha celebrat, al Castell d'Alaquàs, un esdeveniment històric, davant una ampla representació d'autoritats, associacions i entitats de la comarca. La institució intermunicipal ha presentat per fi el seu Pla Estratègic Comarcal per als 20 municipis de l'Horta Sud. Nou objectius, 54 iniciatives i un sol destí: ?millorar eficiència als ajuntaments i per tant treballar per la qualitat de vida de les persones que formem la comarca de l'Horta Sud'.

Un primer objectiu marcat a l'estudi és institucional, i és que com sempre ha destacat el president Carlos Fernández Bielsa ?la Mancomunitat vol fomentar i enfortir la vertebració de l'Horta Sud com a comarca amb identitat pròpia, amb valors tradicionals i activitat industrial oberta al desenvolupament i mirant cap al futur. Formem part d'una totalitat que ens defineix.?

Pel que fa als objectius estratègics, la Mancomunitat, i municipis que la conformen, han decidit:


  1. Treballar en la coordinació de l'acció municipal per tal de generar economies d'escala, aprenentatge i eficiencia.


  2. Aprofundir en la gestió racional i sostenible dels recursos territorials, garantint l'habitabilitat, salubritat, seguretat, progrés'


  3. Avançar en la mobilitat i un transport intra-comarcal millor, més ràpid, eficaç i sostenible.


  4. Convertir l'Horta Sud en un espai saludable i lliure de contaminació per millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca, amb sistemes de control i reciclatge.


  5. Gestionar l'aigua amb criteris d'eficència i servei públic d'accés universal.


  6. Crear un ecosistema segur i solidari. Una xarxa de protecció i desenvolupament social, accesible als grups més desfavorits i vulnerables.


  7. Proporcionar i garantir el desenvolupament d'espais d'esparciment i interacció tals com l'esport, les arts, la cultura o l'entreteniment amb sinergies entre les poblacions.


  8. Conservació i millora dels recursos naturals i patrimonials per fer creixer el sentiment i la identificació d'Horta Sud com el nostre territori.


l'estudi, a més analitza cada una de les 20 localitats de la comarca des de tots els punts de vista, analitzant globalment l'Horta Sud amb totes les seues possibilitats.

Finalment s'han marcat entre tots 54 accions definides en un Pla que ?és la base teórica sobre la que anem a sustentar el futur d'una millor Horta Sud, un espai més habitable, com a principal motor econòmic de la província i la Comunitat Valenciana, que genere oportunitats i millore la vida de la gent".

Amb la foto de família d'alcaldes i representants comarcals, la visita a l'exposició #SomHortaSud (que ara passa a sert itinerant) i el lliurament de documentació personalitzada per a cada ajuntament -amb una mostra de la làmina de la seua localitat- l'acte va tancar amb la ferma intenció de treballar, més units que mai, per l'Horta Sud.