Actualitat
8 de juny de 2015

L'estiu arriba al Museu Comarcal de l'Horta Sud carregat de propostes per a totes les edats

Amb les activitats dedicades al món de la pilota valenciana arranca la programació estival del Museu que també comptarà amb jornades didàctiques sobre jocs tradicionals de la comarca i variats cicles musicals


La programació d'estiu del Museu Comarcal de l'Horta Sud començarà dimecres que ve, 10 de juny, a les 19.30h, amb l'exposició "Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana", produïda pel Museu Valencià d´Etnologia, el Museu de Pilota de Genovés i l'Ajuntament de Genovés. A través de fotografies, cartells de partides històriques, indumentària, guants o pilotes, el Museu busca acostar-nos a un esport que forma part nostra idiosincràsia.


Junt amb esta exposició, el Museu ha organitzat, del 20 de juny al 27 de juliol, un taller per a endinsar-se en les múltiples variants de la pilota valenciana, el vocabulari específic, les regles del joc, el seu arrelament en la comarca, així com els diferents mecanismes d'elaboració de pilotes. Sens dubte, els participants eixiran preparats per a disputar una trobada al més alt nivell, ja que aprendran a fer de forma artesanal una pilota típica i les proteccions que empren els professionals per a les mans.


Les carreres de xapes, les boletes, el sambori, la corda o l'io-io s'obriran camí en el Museu Comarcal de l'Horta Sud "Josep Ferrís March", en col·laboració amb els Centres de Majors i diverses Associacions de Veïns, a partir del 16 de juny, amb les "Jornadas de jocs tradicionales". Esta és una magnífica ocasió perquè els més menuts de la casa coneguen els jocs amb què es divertien els seus pares o iaios i jugar en família.


I amb el Grup de Danses de la Raval començaran les propostes musicals per a este estiu. El dijous, 25 de juny, se celebrarà una conferència titulada "La música tradicional del Davall Maestrazgo" en la que el grup aprofundirà en els cantells i ritmes típics dels pobles del nord castellonenc. A esta xarrada li acompanyarà un concert sobre este tipus de músiques, danses i balls.


Amb una conferència-taller continuaran les activitats musicals el 2 de juliol a càrrec de Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra. Els artistes ens convidaran a recórrer la Comunitat Valenciana per a conéixer la seua música popular. Esta trobada també estarà acompanyada d'un concert en què estes dos conegudes veus presentaran el seu espectacle "Nus".