Actualitat
30 d’octubre de 2014

L'escriptor Albert Hernàndez tria el Museu Comarcal de l´Horta Sud per a presentar el seu últim llibre "La Ciutat de les Flors"

La seua última obra està guardonada amb el premi Fiter i Rossell 2013, de "La nit literària andorrana?

El Museu Comarcal de l´Horta Sud va ser l'escenari triat per l'escriptor catarrogí, Albert Hernàndez, per a presentar la seua última novel·la "La Ciutat de les Flors", obra guardona amb el premi Fiter i Rossell 2013 d'Andorra.


 L'acte, que va tindre lloc ahir a la vesprada, va reunir en este emblemàtic edifici a amics i veïns d'Albert que van voler acompanyar el novel·lista en esta presentació en què també van estar presents la presidenta del Museu Comarcal de l´Horta Sud i Alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, a la que li unix una estreta amistat com a amic i veí, a més d'Antonio López, professor de la Universitat de València i cronista oficial de Catarroja i de Josep Palomero, professor, escriptor i vicepresident de l´Academia Valenciana de la Llengua.


 Albert Hernàndez, consagrat escriptor de Catarroja que durant la seua joventut va viure els seus primers contactes amb la literatura dins del món del cine, va començar el seu camí literari als 20 anys i fins al moment porta publicades 35 novel·les en 16 editorials diferents amb títols tan coneguts com Silènci és grava, Temps de Fang, El tango de l´Anarquista o l´Espectre d´Àngela, entre altres molts.


 La Presidenta del Museu, Soledad Ramón, va parlar d'Albert Hernàndez com "una persona íntegra, entregada a la seua gran passió, la literatura i capaç de transmetre les seues emocions i sentiments a través de les paraules. Tens un do, el do de les lletres i amb elles has aconseguit arribar al cor de moltes persones'.


 Durant la seua intervenció va agrair a Hernàndez el fet de que acceptara la invitació per a presentar el seu últim llibre en el Museu Comarcal de l´Horta Sud, "donant-nos l'oportunitat de compartir amb tu este moment tan important en la teua ja dilatada carrera literària amb la presentació d'una obra que retrata a la perfecció passatges de Catarroja i de l'Albufera que tants hem viscut", va afegir la Presidenta.


 Per la seua banda, Antonio López va definir a Albert com un escriptor amb una excel·lent capacitat d'atraure al lector i mantindre la tensió narrativa. Per al cronista oficial de Catarroja, esta novel·la històrica s'endinsa en els anys 50, "amb vivències que han marcat la nostra vida, una obra fresca a l'estil de Sorolla que retrata situacions d'injustícia i dramatisme, un relat carregat de llum amb descripcions detallades dels protagonistes com si d'una pel·lícula es tractara".


 El vicepresident de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, Josep Palomero, va analitzar la novel·la d'Albert com intensa, ambiciosa, emocionant, basada en un relat potent que té l'Horta com a llar, l'Albufera com el seu món, servint-li d'inspiració igual que en moltes altres novel·les seues. Palomero, descriu "La Ciutat de les flors" des de 12 punts de vista, com "novela circular, picaresca, microcosmos de l'Horta, humoristica, històrica, amb històries entrellaçades, i personatges singulars, on la dona juga un paper important, una novel·la amb estructura fragmentada on el lector es troba amb un temps canviat, i calidoscòpica amb un excel·lent ús del flashback com si fera cine".


 Finalment, el propi autor va agrair de cor la càlida recepció que va tindre durant l'acte, fent referència al vídeo homenatge que des del Museu Comarcal de l´Horta Sud se li va dedicar.


 Hernàndez va parlar dels seus inicis, destacant que per a ell la literatura és una lluita contra l'oblit i com amb esta novel·la ha volgut reflectir la vida de moltes persones en la postguerra, "una novel·la realista on està molt present, l'Abufera i El Palmar, amb fragments d'allò que s'ha viscut per molts en la guerra de Sidi Ifni, i personatges autèntics i creíbles".