Actualitat
21 de gener de 2018

l'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud actua en el TAC de Catarroja

El concert és un dels tres que la banda comarcal interpreta gràcies al conveni anual amb la Mancomunitat

La Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud, presidida per Vicente Manuel Martínez Escudero, ha actuat en el TAC de Catarroja dins del cicle de concerts patrocinats per la Mancomunitat de l'Horta Sud. L'actuació, prevista per a 2017, havia sigut ajornada a la primera quinzena de gener.

La banda comarcal i l'entitat supramunicipal tinene signat un conveni pel qual la Mancomunitat abona 5.500 euros a l'agrupació a canvi que aquesta oferisca tres concerts gratuïts en qualsevol dels 20 municipis que integren la comarca. Les peticions dels consistoris es gestionen a través de la Mancomunitat per ordre de petició i donant prioritat a aquells municipis que no han gaudit d'aquesta activitat cultural l'any anterior.

Aldaia, Catarroja i Alcàsser són les localitats que han gaudit en 2017 dels concerts. Els directius de l'agrupació musical agraeixen la contribució econòmica de la Mancomunitat, que els permet sufragar les seues despeses d'estructura i continuar delectant als amants de la música de banda de l'Horta Sud.

L'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud està formada per 60 músics de diferents municipis de la comarca de l'Horta Sud, dirigits per Ramón Sorlí, amb àmplia experiència en l'adreça de bandes de música municipals. L'agrupació té 16 anys d'antiguitat ?es va constituir en 2002- i, quasi des del principi, l'entitat supramunicipal ha col·laborat amb ells.

El potencial musical de l'Horta Sud, amb 33 societats musicals federades en la FSMCV, uns 5.000 músics i escoles de educandos on acudeixen més de 5.000 xiquets i xiquetes, és una mostra més de la riquesa associativa i cultural que caracteritza a aquest comarca.