Actualitat
30 d’octubre de 2020

L'Agència de Desenvolupament Comarcal ha tramitat 40.000 euros en ajudes a autònoms

L'Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat de l'Horta Sud ha tramitat 40.000 euros en subvencions de la Generalitat Valenciana per a treballadors/as autònoms/as des de l'inici de la pandèmia de la Covid19. En total, el servei d'assessorament de la Mancomunitat ha atés més de 800 consultes sobre ajudes i subvencions a l'emprenedoria.

L'Agència, a través del seu Punt d'Atenció a persones Emprenedores (PAE), ha tramitat a més les altes en el Règim Especial de Treballadors Autònoms a 11 persones des del mes de març. Dels 11 emprenedors assessorats i assistits per a la tramitació de les seues altes 7 són dones i 4 tenen domicili fiscal a Benetússer. La resta es reparteixen en localitats com Massanassa, Albal, Beniparrell o Sedaví.

Quant als sectors dels nous negocis, dos d'ells estan dirigits a la venda online i altres dos al comerç de proximitat i el cultiu ecològic. A més, l'Agència de Desenvolupament Comarcal ha acompanyat en la tramitació tant de l'alta com de les subvencions de la Generalitat a una perruqueria, un centre d'estètica, un negoci de venda de vehicles, un mediador d'assegurances, un logopeda i un servei de pedagogia.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, el servei que presta l'entitat intermunicipal és molt necessari en l'època en la qual ens trobem. “L'ocupació és molt possible que patisca els efectes de la pandèmia i és molt possible que molts treballadors i treballadores trien el camí de l'emprenedoria. Tindre un expert que ajude a la tramitació de les subvencions i ajudes de manera gratuïta està sent i serà de gran ajuda”, ha explicat.