Actualitat
14 d’octubre de 2017

l'Acord per l'Ocupació de l'Horta Sud tindrà una unitat dedicada a la creació i desenvolupament de Pymes

Afavorir la creació de xicotetes i mitjanes empreses, la seua consolidació i creixement, a través d'una Unitat Comarcal amb personal tècnic especialitzat. Aquest és el resum de l'innovador projecte que el Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) ha presentat al Servef dins dels plans territorials que, per al foment de l'ocupació, engega anualment l'organisme autonòmic. En concret ha presentat al Servef dues noves línies d'acció que continuen amb la labor desenvolupada en 2017 i, a més, crear una unitat comarcal de creació i desenvolupament empresarial que genere un context favorable per al naixement, consolidació i diversificació de les xicotetes i mitges empreses de la comarca. D'aquesta manera es crearia un fòrum de reunió i formació amb suport tècnic i gratuït per a les persones usuàries. De manera transversal s'afavorirà l'assessorament i la presa de decisions dirigida a una economia sostenible, responsable socialment i amb perspectiva de gènere. Així mateix, el projecte arreplegarà informació sobre recursos per a empreses i comerços, de manera que siga una guia per a les que ja estan en actiu i un diagnòstic de les necessitats detectades que puguen contribuir a l'establiment de nínxols d'ocupació i desenvolupament local,
En la primera edició de 2017, 20 tècniques i tècnics del ACCO han atés a 400 persones i han realitzat 33 tallers d'alfabetització digital en els municipis de l'Horta Sud dirigits, especialment, a aturats de llarga durada amb dificultats en la inserció laboral. A més, han oferit un servei d'assistència gratuïta a totes aquelles empreses en situació de gestió complicada que dificultara la seua continuïtat. Aquest servei ha tingut tant atencions grupals com a individuals, depenent de les necessitats i disponibilitat dels usuaris i usuàries, coordinat per la Mancomunitat de l'Horta Sud que presideix Carlos Fernández Bielsa i les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de cada municipi.
El Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) està compost pels sindicats -CCOO i UGT-, entitats empresarials -com el Club de Gerents de Torrent o l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE)- i la Mancomunitat de l'Horta Sud. L'entitat comarcal s'ha compromés a aportar finançament propi, acudir a les línies de subvenció d'altres organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que s'engeguen perquè la seua incidència siga màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca. En aquest sentit, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha convocat per a l'exercici 2017 subvencions per a plans d'acció per al reforç del teixit associatiu desenvolupats per associacions multisectoriales d'àmbit comarcal, que milloren la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana. La Mancomunitat posa al servei de totes les persones de l'Horta Sud la seua infraestructura i serveis per a informar d'aquestes i altres ajudes que contribuïsquen al foment de l'ocupació en la comarca, un dels principals eixos de treball aquesta legislatura.