L'Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació a l'Horta Sud (ACCO) ha posat en marxa un nou projecte que té com a objectiu la dinamització de l'activitat econòmica de la comarca mitjançant la creació d'un observatori industrial i un "hub” d'empreses. El programa, que ha suposat la contractació de 13 persones marca una continuïtat amb les accions implementades en l'anterior pla per a la consolidació de l'Agència de Desenvolupament Socioeconòmic de la comarca.
En concret, l'equip de treball elaborarà una guia del sòl industrial comarcal, preferiblement en un Sistema d'Informació Geogràfic (SIG), per a conéixer la situació del sòl industrial a la comarca quant a disponibilitat de parcel·les, preus, grandària o serveis. Es pretén també recopilar informació i poder-la posar a la disposició de les empreses a través d'una plataforma online d'un catàleg de recursos i persones emprenedores.
El futur observatori pretén també potenciar la comunicació entre els polígons industrials, entre si i amb les diferents escales d'administració pública, potenciar la creació i consolidació d'entitats gestores de polígons industrials, la professionalització de la gestió els mateixos i millorar la dotació d'infraestructures i serveis bàsics i avançats en les àrees industrials de la comarca.
A més de l'observatori, el programa contempla la creació d'un "hub" d'empreses en el qual reunir diferents projectes innovadors de la comarca per generar sinergies entre ells que els ajuden a consolidar les seues empreses. L'ACCO oferirà en aquest sentit formació en plans d'empresa, de viabilitat, desenvolupament i validació d'idees de negoci, motivació, innovació, fiscalitat, internalització, cerca, negociació i elecció d'entitats financeres, al mateix temps que es tutoritzarà en la creació del model de negoci fins a la seua creació.
Orientació laboral
En paral·lel al treball de suport a l'activitat empresarial de la comarca, el nou programa de l'Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació a l'Horta Sud oferirà orientació i prospecció laboral personalitzada i grupal a persones desocupades que necessiten un nivell d'aprofundiment superior a l'oferit en la seua zona, bé per mancar d'aqueix recurs, bé per necessitats especials. La prospecció tindrà un vessant d'exploració de les necessitats de les empreses i tractarà de facilitar l'actualització i adequació de treballadors adscrits a sectors econòmics immersos en processos de canvi i modernització, a través orientació, elaboració de nous itineraris professionals o fins i tot la reorientació de perfils professionals per a la seua adequació a sectors econòmics emergents o de major projecció.
En total està previst que es realitzen més de 30 tallers d'emprenedoria i digitalització informàtica, el contacte amb uns 40 projectes emprenedors, amb 80 persones desocupades, amb més de 200 empreses i 12 associacions de comerciants i d'empresaris de la comarca.
La presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, ha rebut als membres de l'equip aquest matí als quals ha donat la benvinguda al projecte. A més, ha ressaltat el paper fonamental que juga l'entitat que presideix en l'ACCO. “La dinamització de l'activitat econòmica és una de les prioritats en la Mancomunitat. Per a complir amb aquest objectiu comptem amb l'ACCO amb el qual ens impliquem al màxim en la consecució dels seus reptes”, ha explicat.