Actualitat
17 de febrer de 2015

La Trobada pel Desenvolupament de la Comarca, una plataforma per a connectar a la població en situació de desocupació i a l'emprenedor amb el mercat laboral

Tota la informació de les empreses assistents, programa, ponents, activitats paral·leles i inscripcions es troba en www.mancohortasud.es/encuentro

Dimecres que ve, 25 de febrer, l'Edifici Metre de Torrent acollirà la Trobada pel Desenvolupament de la Comarca, organitzat per la Mancomunitat de l'Horta Sud, junt amb l'Ajuntament de Torrent. Un fòrum ideat per al foment de l'ocupació i l'emprendimento, així com la promoció econòmica, turística i agrícola de la comarca, des d'una perspectiva local.

"La Mancomunitat ha dissenyat un complet programa encaminat a impulsar l'ocupabilitat dels nostres veïns com a base fonamental per a generar riquesa en l ´Horta Sud. Es tracta d'una mostra més de la nostra aposta contínua per la promoció i dinamització econòmica de la comarca. Volem continuar millorant l'oferta formativa i amb esta trobada donem resposta a les necessitats dels nostres veïns", assegura la presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón.

La Trobada es configura com una plataforma per a connectar als veïns en desocupació amb el mercat laboral i incrementar les oportunitats de negoci dels emprenedors. En este sentit, la cita oferirà als veïns en situació de desocupació ponències com "Prepárate per al nou mercat laboral: Desenrotllament personal i profesional" amb professionals com Amalia López, responsable de comunicació del Servici Valencià d'Ocupació, que debatrà amb els assistents sobre els nous processos de selecció i la Psicòloga, Maite Finch, que presentarà les pautes per a aconseguir una marca personal eficaç. De la mateixa manera, amb "Creu, crea, camina" la formadora i escriptora, Celia Domínguez, exposarà la importància de creure en un mateix per a poder donar un pas més.

A més de les ponències i les activitats de formació, este esdeveniment comptarà amb una zona de networking amb més de 20 empreses participants. L'assistent podrà acostar-se a l'estand de l'empresa que més li interesse per a conéixer de primera mà quins són els seus projectes, mètodes de contractació i inclús les seues ofertes laborals.

Així mateix, l'emprenedor té un paper fonamental en la Trobada pel Desenrotllament de la Comarca. Rafa Lupión, periodista i emprenedor; Boke Bazán, director creatiu; Toni Soriano, director d'art; Alfredo Corbín, expert en desenvolupament estratègic i implantació d'empreses, entre altres, parlaran amb els assistents de les seues experiències emprenedores, els nous models de negoci i oferiran les pautes per a accedir a finançament.

Però l'esdeveniment no oblida aspectes de vital importància per al ciutadà com a estratègies per a impulsar les vendes, el futur de l'agricultura en l'Horta Sud o el turisme sostenible com a generador d'ocupació. I és que la trobada és un fòrum totalment obert a desocupats, professionals en actiu, emprenedors, comerciants, empresaris, agricultors, agents turístics i estudiants en què s'uniran esforços i intercanviaran inquietuds.

Tota la informació sobre els ponents que s'han sumat a esta iniciativa, les activitats que es desenrotllaran al llarg de la jornada, les empreses participants i com inscriure's per a assistir de forma totalment gratuïta està disponible en la web www.mancohortasud.es/encuentro.

La Trobada pel Desenvolupament de la Comarca del pròxim 25 de febrer donarà començament a les 9 del matí i finalitzarà a les 18 hores, en l'Edifici Metre, Av. al Vedat, 103 de Torrent. La jornada podrà seguir-se a través de les xarxes socials, amb l'hashtag: #HortaSudAvanza.