Actualitat
20 d’abril de 2015

La tradició de la cria de cucs de seda torna al Museu Comarcal de l'Horta Sud

Quasi vint xiquets i pares han participat en el taller familiar "La Memòria de la seda" amb l'objectiu de recuperar la tradició de la cria de cucs de seda en caixes de cartó

 

Al voltant de vint xiquets entre 3 i 12 anys, acompanyats dels seus pares, han participat en el taller familiar didàctic organitzat pel Museu Comarcal Josep Ferrís March, dins de l'activitat "La Memòria de la seda", amb l'objectiu de mantindre entre els més menuts la tradició que van seguir els seus pares durant la seua infància: la cria de cucs de seda en caixes de cartó, per a disfrutar no sols del seu atenció, a través de l'arreplega de fulls de morera, sinó també del seu cicle vital fins a convertir-se en boniques palometes.

Durant el taller, els xiquets van aprendre a identificar les diferents etapes del cicle vital dels cucs de seda a través d'un conte. Els més menuts van tindre l'oportunitat de crear els seus propis cucs de seda amb diversos materials i en els que van poder mostrar la seua creativitat a l'hora d'imaginar la forma i grandària dels cucs de seda. Per la seua banda, els més majors van poder analitzar de prop l'organisme intern dels cucs a través d'una maqueta, una activitat complementària als continguts que estudien en l'escola.

"Criar i alimentar els cucs de seda ha sigut una tradició de tota la vida, en la que han participat iaios, pares, fills i néts, i des del Museu sempre hem considerat important conservar com ho fem amb cada una de les xicotetes tradicions de la nostra comarca, que diuen molt de la nostra pròpia cultura", ha precisat la Presidenta del Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March, Soledad Ramón Sánchez.

Així mateix, de forma complementària, amb la finalitat d'impulsar esta tradició entre les noves generacions, en la setmana de "La Memòria de la seda", el Museu Comarcal de L'Horta Sud ha repartit més de 120 caixes entre els xiquets que han visitat el museu comarcal perquè puguen criar-los tant en les seues cases com en els col·legis participants.