Actualitat
29 de setembre de 2017

La posada en marxa de l'ACCO Horta Sud ha permés realitzar 33 tallers formatius i atendre a més de 400 persones

Una vintena de tècnics i tècniques han estat treballant durant cinc mesos en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud gràcies a la posada en marxa del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO). S'han realitzat un total de 33 tallers en diferents municipis de la comarca (Catarroja, Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella) amb un total de 503 hores lectives en les quals s'ha format a més de 300 persones diferents en alfabetització digital i competències transversals. Dues àrees crucials per al col·lectiu al que van dirigits aquests tallers, les persones desocupades de llarga durada. Un 57% de les persones assistents han sigut dones i un 43% homes. El nivell d'estudis dels assistents no supera l'educació prevalguera en un 64% i només un 9% tens estudis superiors.El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, ha treballat en la reactivació de l'ACCO Horta Sud
durant aquesta legislatura després d'haver estat anys sense posar-se en funcionament.


 


A més dels tallers de competències transversals i alfabetització digital, s'han realitzat 40 atencions personalitzades a empresaris i emprenedors de la comarca a través de la línia de treball d'assessorament i checking empresarial. En aquests serveis s'han potenciat aquells valors que poden donar-li un plus als nous projectes, com l'economia circular o l'economia verda.
Del consorci ACCO Horta Sud formen part la Mancomunitat Horta Sud, els sindicats ?CCOO i UGT-, entitats empresarials de la comarca, com l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE) i el Club de Gerents de Torrent.