Actualitat
3 d’abril de 2019

La Policía Local de l’Horta Sud rep 41 lectors de microxips per a identificar animals extraviats

Carlos F. Bielsa: “Des de la Mancomunitat de l’Horta Sud treballem pel benestar animal i seguirem en la lluita contra l’abandonament”

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha celebrat un acte per a procedir a la cessió de 41 aparells lectors de microxips, per a gossos i gats, que facilitaran i garantiran des de hui la identificació d’animals domèstics perduts o abandonats als carrers de la comarca.

L’acte ha tingut lloc al pati central del Castell d’Alaquàs, davant l’atenta mirada de part de la unitat canina de la Policia Local del municipi.

L’alcaldessa d’Alaquàs i vicepresidenta, Elvira García, destacava la gran experiència i la labor de la unitat canina de la Policia Local i agraïa el compromís, la capacitat de treball i fidelitat dels agents de quatre potes, al costat de tots els agents que conformen el cos policial.

El president de la institució intermunicipal, Carlos Fernández Bielsa ha destacat al seu discurs que “la voluntat d’esta Mancomunitat és, com marca el nostre Pla Estratègic, treballar pel benestar animal, amb campanyes de conscienciació i oferint els mitjans per a aconseguir-ho”.

Bielsa a més recorda que “sota la premissa de sacrifici zero recollim, custodiem i busquem una segona oportunitat per a animals domèstics i continuarem treballant per a això”.

Finalment s’han repartit els lectors i s’ha realitzat una foto amb els membres de la unitat canina d’Alaquàs i els representants de tots els consistoris; “Al cap i a la fi la Mancomunitat serveix per a estes coses, per a facilitar labors i millorar la vida a la nostra comarca”.

Lectors d’última generació

17 dels lectors van ser cedits desinteressadament pel Col·legi de Veterinaris de València, i la resta els va adquirir la Mancomunitat amb fons del Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2017 de la Diputació de València. Tots ells de fabricació íntegrament espanyola, i amb l’última tecnologia incorporada, i totes les garanties.