Actualitat
20 de juny de 2018

La nova Llei de policia local valenciana, en la Mancomunitat de l'Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha acollit aquest dimecres una jornada especial de treball amb l'objectiu de donar a conèixer la nova Llei 17/2017 de Coordinació de policies locals de la Comunitat valenciana. L'acte ha estat presentat pel president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa i el Director General de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel.

Carlos Bielsa ha destacat que des de la Mancomunitat ?estarem sempre per la cooperació i col·laboració. Amb la cessió de mitjans tècnics, materials i humans per a fer els nostres municipis més segurs i oferir una seguretat més propera al ciutadà.? En la presentació s'ha parlat d'una ?llei del segle XXI?.

El director de l'Agència Valenciana de Seguretat per la seua banda ha destacat que aquesta ha sigut una llei ?molt participada, treballada i esperada per a millorar la situació de les policies locals de la Comunitat Valenciana?.

Així, segons han explicat, gràcies a aquesta nova llei ja poden potenciar-se els convenis entre ajuntaments per a la prestació de serveis de seguretat. S'estableixen les bases per a la carrera professional, amb un marc per la igualtat, la paritat i la inclusió. Una llei que vol acabar amb la inestabilitat laboral, moderna i renovadora, que millorarà el servei i atenció al ciutadà.

Actualment existeixen 1.200 interins en els cossos de policia local, sense convocatòria de noves places, i amb necessitats a cobrir en els consistoris. Així s'han proposat canvis en els plans formatius, convenis per a treballar conjuntament entre ajuntaments i finalment poder mancomunar els serveis de seguretat.

La seu de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, ha reunit a alcaldes i alcaldesses de la comarca, regidors, secretaris i caps de recursos i de policies locals de la comarca per aconseguir finalment una policia local més professional i la millor seguretat en els nostres carrers.