Actualitat
6 d’octubre de 2014

La Matraca, protagonista en el Museu Comarcal de l´Horta Sud

La Matraca va ser la protagonista de les I Jornades Culturals entorn d'este instrument musical organitzades, els passats dies 2 i 3 d'octubre, pel Museu Comarcal de l´Horta Sud i l'Associació Cultural Amics de la Matraca de Torrent.


Les sessions van començar el dia 2 amb la xarrada "Les matraques, passat, present i futur", a càrrec de Francesc Llop i Bayo, qui va fer un recorregut en el temps sobre l'evolució d'este instrument, que s'utilitzava en les esglésies espanyoles durant la Setmana Santa per a emmudir a la gent en els dies de la Passió o per a despertar-los en matines. A més, quan no es podien usar les campanes, s'utilitzen també en algunes celebracions litúrgiques o inclús en festes populars.


El divendres, 3 d'octubre, xiquets i adults van disfrutar en família del taller didàctic "Com fer una matraca amb materials reciclats" en el que els més menuts van poder comprovar la utilitat de reciclar i reutilitzar materials, en este cas per a la construcció d'una matraca.


Amb estes jornades, el Museu Comarcal de l´Horta Sud pretén mantindre viva l'essència de la Matraca, acostant la seua història a veïns de totes les edats.