Actualitat
12 de març de 2021

La Mancomunitat ultima amb el vicepresident de la Generalitat Rubén Martínez Dalmau la posada en marxa d'una oficina Xaloc en matèria d'habitatge

La presidenta i el vicepresident de la Mancomunitat l'Horta Sud Eva Sanz i José Cabanes han mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Habitatge Rubén Martínez Dalmau i amb la directora general de Coordinació Institucional Adoración Guamán en la qual s'han ultimat els detalls de la posada en marxa d'una oficina Xaloc amb competències en matèria d'habitatge i que donarà servei als municipis de la comarca.

La futura oficina Xaloc per a l'Horta Sud comptarà amb una dotació de personal tècnic de quatre persones i oferirà un servei integral de gestió per a tots els ciutadans i ciutadanes dels vint municipis que inclourà informació, mediació social, assessorament en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana. La inversió de la Generalitat prevista per a la posada en marxa d'aquesta oficina supera els 200.000 euros.

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa des de fa diversos mesos en la cerca de solucions per als ajuntaments en matèria d'habitatge social tant per a dones víctimes de violència de gènere com a persones sense sostre i amb el risc d'exclusió social. “Hem traslladat al vicepresident i a la directora general la nostra preocupació per la situació d'aquests col·lectius que desgraciadament hem vist que per culpa de la pandèmia han crescut en nombre de casos. Hem posat en comú possibles solucions i una d'elles, l'oficina Xaloc, pot ser una bona resposta per a aquestes persones”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz.

Per a poder assumir les competències en matèria d'habitatge, la Mancomunitat de l'Horta Sud està treballant en la modificació dels seus estatuts, una condició necessària per a poder posar en marxa la futura oficina Xaloc. Aquesta modificació d'estatuts està previst es puga aprovar en breu.

Gestió d'habitatges socials

A més de la inversió en l'oficina Xaloc, la Mancomunitat ha aconseguit el compromís de la Conselleria d'Habitatge d'estudiar la possibilitat de la cessió a l'entitat intermunicipal de la gestió d'algun habitatge social del seu parc públic que es trobe a la comarca per a atendre casos urgents de dones víctimes de violència de gènere.